Ще търся среща с председателя на парламента в рамките на

...
Ще търся среща с председателя на парламента в рамките на
Коментари Харесай

Демерджиев: Заплатите в МВР не са толкова големи. Единственият стимул е моралът

Ще диря среща с ръководителя на Народното събрание в границите на тази седмица, с цел да желая измененията в Закона за придвижване на пътищата да влязат допустимо най-бързо в дневния ред на Народното събрание.

Това сподели в ефира на Българска национална телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той ще изиска също предпочитано да се гласоподават и измененията, свързани с незаконната миграция.

“Внесли сме оферти за промени, имаме уверението, че ще бъдат прегледани ”, сподели Демерджиев.

Според служебния министър би трябвало да се ползват по-ефективни санкции при тежки произшествия и при водачи, които имат доста нарушавания на пътя.

“Част от тези хора са с висок публичен статут и явно към такива хора правосъдната система подхожда по-различно. Част от тези водачи са направили доста нарушавания през годините, залавяме доста такива водачи. Този развой стартира от полицията и би трябвало да бъде приключен сполучливо от съда ”, счита вътрешният министър.

“Има четири или пет законопроекта, свързани със сигурността, които би трябвало да бъдат прегледани предпочитано от Народното събрание ”, добави Демерджиев.

По думите му обстановката не всеки път може да бъде изменена единствено със напъните на Министерство на вътрешните работи. Той съобщи, че по тази причина още идната седмица ще изиска среща  с представители на прокуратурата и със служебния министър на правораздаването.

“Задържането през вчерашния ден на английския жител Дейвид Бодил, който се търси с алена бюлетина от Интерпол, е реализация на ДАНС, с присъединяване на Министерство на вътрешните работи ”, изясни още Демерджиев.

Според него става дума за рутинна интервенция, каквито се случват постоянно през последните месеци.

По отношение на измененията в системата на Министерство на вътрешните работи Демерджиев акцентира, че години наред тя е била политизирана и „ хората на този “ са водели тихи войни с „ хората на оня “.

По думите му има доста положителни експерти, отстранени по политически аргументи и системата се е обезкървила откъм специалисти.
Демерджиев разяснява и случаи на връзки сред чиновници на Министерство на вътрешните работи и обвинени – като Георги Семерджиев.
“38 чиновници са осъдени по случая. Възнагражденията в системата не са толкоз огромни, единственият тласък на чиновниците да си правят съзнателно работата, е моралният ”, счита служебният министър.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР