Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от

...
Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от
Коментари Харесай

Президентът Радев свиква Народното събрание на 21 юли

Ще свикам Народното събрание с декрет на 21 юли от 09.00 часа. Това съобщи пред публицисти в Силистра президентът Румен Радев.

„ Това ще се случи по допустимо най-бързия метод, тъй като всички чакаме най-накрая в Народното събрание да стартира разговор, от който чакаме да има ясно политическо решение с ясна вероятност ”, сподели президентът.

„ Има явен парламентарен модел и ние ще върви твърдо по него. Първо ще бъде свикано Народното събрание, би трябвало да се образуват парламентарните групи, по-късно да поканя всички представители на парламентарните групи на съвещания и по-късно да връча първия изследователски мандат. Такъв е редът и аз няма да го бавя “, добави Радев.

Той поздрави „ ИТН “ за изборната победа и съобщи, че дейностите на партията от през вчерашния ден съставляват отварянето на вратата към разговор и намиране на консенсус по отношение на проблемите на българската политическа система.

Радев разяснява концепцията служебното държавно управление да стане постоянно с думите, че сходно решение зависи от българските народни представители, от свободната воля на самите министри и най-много от намирането на консенсус и сливане към ясни правила и цели в името на бъдещето на България

„ Сега е моментът за българските политици да си свършат работата. Да намерят обединяване и да пресечни области на техните ползи, които в действителност да бъдат на всички нас. Очакваме от тях да продължат демонтажа на порочния управнически модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне излаз от икономическата рецесия, несправедливостта и бедността, да тръгнем по нов съвременен път за страната – всичко го чакаме ”, разяснява президентът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР