Ще стеснявате или разширявате булеварда?, това е един от множеството

...
Ще стеснявате или разширявате булеварда?, това е един от множеството
Коментари Харесай

Идея за велоалея по „Пещерско шосе” по задание от район „Западен” разбуни духовете

Ще стеснявате или разширявате булеварда?, това е един от множеството мнения под обявата на регион „ Западен ” за допустима велоалея по бул. „ Пещерско шосе ”. От пост на „ ВелоКултура ” се вижда визуализация по какъв начин може да се построи велоалея по бул. „ Пещерско шосе ” сред ул. „ Генерал Колев ” и бул. „ Копривщица. Те са създали насоки, по задание на кмета на регион „ Западен ” Тони Стойчева. Като това една от вариантите за сходна велоалея.
Прочетете още
Самата тя на страницата на регион „ Западен ” е написала:

„ Бул. “Пещерско шосе ” би трябвало да бъде съществена пътна артерия, която да включва както бърз и комфортен авто превоз, по този начин и велоалея, която ще се трансформира във значим транспортен достъп от запад до центъра на града. ВелоКултура оферират план, в които е посочена опция това да се случи ”, написа там.

„ Проектът ” съдържа велоалея в южното платно, като е изработен скрийншот от Гугъл maps. Той обаче е бил „ редактиран ”, като очевидно на фрагмента има две платна за велосипедисти, а пътното платно необичайно си стои цяло.

Видимо обаче има разлика в габарита на платното, в случай че се наложи истинския скрийншот и този препоръчан от „ Велокултура ”.

Въпросното платно, което се предлага да се построи велоалеята с габарит сред 3 метра и 3,5 метра.  На процедура в случай че там се построи трасе за велосипедисти, то ще бъде недостъпно за коли. Нормативните условия демонстрират, че за двупосочна велоалея минимумът е 2,5 метра, като би трябвало да има и 0,5 метра разстояние от пътното платно.

Странният план незабавно е бил взет и на майтап от жителите на регион „ Западен ”, като множеството мнения са отрицателни за концепцията да се направи сходна велоалея там:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР