Ще стане ли река Марица вторият център на Пловдив Процедурата

...
Ще стане ли река Марица вторият център на Пловдив Процедурата
Коментари Харесай

РИОСВ: Решението по ОВОС за река Марица не е влязло в сила

Ще стане ли река Марица вторият център на Пловдив
Процедурата по Оценка на влияние върху околната среда е извършена според условията на глава шеста от Закона за запазване на околната среда и Наредбата по Оценка на въздействието върху околната среда. Така от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив дадоха отговор на питане на в. „ Марица " за приемането на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда на Проекта за социализация на река Марица, който съгласно природозащитници съдържа груби процедурни нарушавания.

„ Решението по Оценка на въздействието върху околната среда е взето въз основа на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда и приложенията към него, документите и мненията, изискани и показани в хода на процедурата, мнения на профилирани лица, резултатите от публичното разискване, постъпили възражения против реализацията на ИП, в това число мнението на възложителя по член 17, алинея 5, Решението на Експертния екологичен съвет ", пишат в отговора си до в. „ Марица " от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

„ Решението по Оценка на въздействието върху околната среда е обжалвано и все още не е влезнало в действие ", разясняват районните инспектори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР