Ще спре ли да вали през летния юли, коментира специалист.

...
Ще спре ли да вали през летния юли, коментира специалист.
Коментари Харесай

Времето през юли: Дъждът спира от 4-и, започва сух период

Ще спре ли да вали през летния юли, разяснява експерт. "В средносрочен проект чакаме летни температури, ще има и превалявания. В Североизточна България на 1 юли ще има облаци. Също по този начин има условия по Северното Черноморие да превалява. Във вътрешността на страната ще бъде ясно и безоблачно. На Южното Черноморие ще бъде най-вече слънчево ", уточни синоптикът Петър Янков в "България заран ".
Той разясни, че следобяд на 1 юли в Западна България ще стартират интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Синоптикът сподели още, че през почивните дни температурите ще се покачват. По думите му събота следобяд ще превалява в северозападните региони и планините, а температурите ще бъдат над 31 градуса.

"Неделя ще бъде по-подходящият ден за феновете на високопланинските направления. В нашите планини и по Черноморието превалявания не се чакат. Също по този начин и в южните елементи на Балканския полуостров, а температурите ще бъдат сред 30 и 35 градуса ", изясни Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че последната десетдневка на юли постоянно е по-динамична с чести превалявания, както в южните ни съседи, по този начин и в България. Синоптикът заяви, че сега температурата на морската вода по нашето Черноморие е 23-24 градуса, в крайните южни плажове до 25.

"От неделя стартира един по-продължителен изсъхнал интервал с високи температури. У нас в крайните южни региони до 38-39 градуса, изключително в средата на седмицата. Превалявания се чакат в края на седмицата в северните елементи от страната ", означи Янков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР