Ще сложи ли днес Сю Грей край на политическата кариера

...
Ще сложи ли днес Сю Грей край на политическата кариера
Коментари Харесай

Коя е Сю Грей, която може да прекрати кариерата на Борис Джонсън

Ще постави ли през днешния ден Сю Грей завършек на политическата кариера на Борис Джонсън? Това е въпросът, който всички си задават на Острова

Британците са в очакване на отчета на 64-годишната Сю Грей, която беше натоварена да проверява нарушаването на локдауна от „ Даунинг стрийт “ 10 и да отговори има ли съображение да се приказва за „ Партигейт “, предава

Възниква и въпросът за какво никой не се съмнява, че държавен чиновник може да направи без значение следствие, даже и на самия английски министър-председател.

През 2015 година политическият редактор на Би Би Си Крис Кук разказва Сю Грей като „ най-могъщия човек, за който в никакъв случай не сте чували “.

Оливър Летуин, върховен държавен фактор от времето на премиера Дейвид Камерън, споделя за нея в записките си.

„ Освен в случай че тя не се съгласи, нещата просто не се случват. Размествания в кабинета, реорганизации на отдели - всичко зависи от Сю Грей. Нищо не се движи в Уайтхол, в случай че Сю не позволи това. Тя може да цензурира и нашите записки. Нашите небогати, заблудени гласоподаватели считат, че министър-председателят държи юздите на властта. Грешат! Истината е, че нашият същински водач - Сю Грей, седи на малко бюро в кабинета. Да знаеха единствено китайците и руснаците! Вероятно са подслушвали всички неверни телефони от години “, написа Оливър Летуин.

Но зад този впечатляващ облик стои стоманен професионализъм. Сю Грей управлява следствието на Plebgate през 2012 година против политика от консервативната партия Андрю Мичъл, който наскърбява служител на реда пред държавна резиденция, откакто служителят на реда не му разрешава да наруши разпоредбите и да премине с колата си през охранявания периметър. В резултат на следствието Мичъл подава оставка.

Сю Грей управлява и следствие през 2017 година, при което заместникът в партията на министър-председателя Тереза Мей - Деймиан Грийн, подаде оставка, откакто следствието заключи, че депутатът е излъгал за порнография на компютъра си и откри „ правдоподобни “ доказателства, че е тормозил полово млад деятел на партията.

Въпросът в този момент е ще приключи ли и това следствие с оставка? Предстои да разберем…
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР