Ще си тръгна само след указ на президента. Продължавам да

...
Ще си тръгна само след указ на президента. Продължавам да
Коментари Харесай

Главсекът на МВР: Ще си тръгна само след указ на президента. Продължавам да изпълнявам задачите си

Ще си потегли единствено след декрет на президента. Продължавам да извършвам дилемите си,това заяви главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров откакто през днешния ден държавното управление изпрати до президента решението и претекстовете за освобождението му от поста.

 

Правителството чака отговор от президента по настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Тодоров съобщи пред БТВ, че до дефинитивно решение продължава да извършва дилемите си в министерството.

 

На въпрос по какъв начин ще отговори на тежките обвинявания на Калин Стоянов, Тодоров съобщи: " Аз ще отговоря наложително, само че когато преценява, че му е пристигнало времето ще отговоря. Отстраняването става с декрет на президента, тъй че когато има публикуван подобен декрет ще бъда отхвърлен. Изпълнявам отговорностите си в съответния размер ".

Отстраняването на Петър Тодоров беше поискано предишния петък от премиера Николай Денков. По-рано през днешния ден пък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента за издаването на декрет за преустановяване на пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Вътрешният министър показа претекстовете си за промяна на професионалното управление.

Според него липса на организация и надзор и безучастие са довели до гибелта на служители на реда и завишаване на убийствата.

Министерство на вътрешните работи не може да си изясни по какъв начин Ангел Христов - прочут като единия от братя Галеви, влиза в България и умира, в случай, че от години е разгласен за интернационално търсене.

„ Считам, че основният комисар Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на Министерство на вътрешните работи при осъществяване на служебните им отговорности в границите на извънредно къс интервал от време “, съобщи Калин Стоянов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР