Ще си призная, че една причина да следя “Стани богат

...
Ще си призная, че една причина да следя “Стани богат
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Григор Димитров – тенисистът, който направи Голям шлем на любовния корт

Ще си призная, че една причина да проследявам “Стани богат ” е, тъй като изпитвам шаденфройде[1] да виждам по какъв начин хората се излагат на въпроси, изискващи обикновена обща просвета. Седиш си на канапенцето и цъкаш с език – да не знаеш кой е написал “Шогун ” или че паричната единица на Унгария е форинт е също толкоз срамно, едвам не знаеш с какъв брой известни дами е бил Григор Димитров. А тъкмо подобен въпрос имаше единствено преди няколко дни.

Участникът трябваше да уточни коя от четирите дами не е била гадже на нашата първа ракета. Не помня коя беше тази клета госпожица, която не е имала шанса да бъде в прегръдките на Гришо, само че помня, че участникът я улучи без неточност. Нямаше метод да не знае – от години цяла България следи от близко любовния сериал на Гришо. Но за тези от вас, които са пропуснали някой и различен епизод, в този момент съм приготвила един последователен роман за триумфите на Григор… само че не на тенис корта.

Помните ли по какъв начин българските клюкарски уеб сайтове отпреди 10 години писаха, че обичаната на младата ни тенис вяра не се отделя от него? Става въпрос за Симона  Стефанова – дъщерята на притежателя на “Плана ” и доближен до Мулитгруп Ангел Стефанов. Гришо и Симона се влюбват в самото начало на професионалната му кариера, през 2008-а, когато двамата са още тинейджъри: той е на 17, а тя – на 18. Въпреки че са дружно цели четири години, появяването им в публичното пространство е спорадична, а единственият път, когато са снимани да демонстрират фамилиарност, е след успеха на Димитров на кортовете в Куинс през 2012-а.

Това, което в следствие разделя влюбените, е допустимо най-баналната причина: дългите отсъствия на тенисиста, а както всички знаем, една връзка от разстояние мъчно се поддържа. След раздялата Симона се покрива и известно време за нея не се знае нищо. Чуват се клюки, че живее в Лондон, след това в Америка… Понастоящем детската обич на Димитров гради кариера като управител в “Картие ” в Барселона, пътува до разнообразни екзотични дестинации и се оправя не по-зле финансово от някогашното си гадже – споделят, че Стефанова има първокласни жилища във Франция и Испания, както и вила в Андора.

И ето тука в играта влиза Серена Уилямс. Не се знае със 100 % сигурност дали тя и Григор в миналото са били повече от положителни другари, каквито настояват, че постоянно са били, само че слуховете са прекомерно настоятелни, с цел да не допуснем, че са имали къса спекулация. В началото на 2012-а Григор към момента е част от академията на Патрик Моратоглу и живее в Париж.

През февруари New York Post излиза с “inside story ” на шеста страница, в която се споделя: “Бившата номер номер в света беше засечена в Париж в понеделник в компанията на българския тенисист Григор Димитров. Наш човек e забелязал двойката да обядва в известния ресторант “L’аvenue ”, след което се разходили по парижките улици. По-късно били видяни на Айфеловата кула. Въпреки възрастовата разлика (Димитров е на 20, а Уилямс – на 30) по всичко наподобява, че това е среща на двама влюбени. ”

Дали в действителност е било любовна среща или единствено “така наподобява ”, не се знае, обаче някои събития в следствие приказват за това, че Серена и Григор в действителност са имали връзка, а когато тя е завършила, Серена е била повече от смутена.

От лийкнат телефонен диалог със сестра й Винъс излиза наяве, че разстройването й е минало в по-силни страсти, тъй като към този момент е научила новината, че Григор е почнал да излиза не с коя и да е, а със смъртния й зложелател на корта, Мария Шарапова. “Тя (Шарапова) стартира всяко изявление с “Ау, какъв брой съм щастлива ” и “Каква съм късметлийка ” – напряко е досадна. Каквито и да ги плямпа обаче, отново няма да я канят на готините празненства, тъй като в главата й няма нищо друго с изключение на тенис. А пък щом желае да бъде с мъж с черно сърце, да заповяда – неин е! ”

Този британски термин се употребява за някого, който одеве е навършил законната възраст, на която към този момент е разрешено да си купува алкохол, да гласоподава, да кара кола. А и да прави секс с по-възрастни, без да има последици за тях. Именно с съмнения по отношение на възрастта му стартира връзката на Григор с една от най-сексапилните дами, чийто крайник в миналото е стъпвал на професионалния тенис корт.

Мария Шарапова и Григор Димитров оповестяват връзката си след края на откритото състезание на Мадрид през 2013-а.

Ето какво споделя красивата рускиня за началото на връзката си с Гришо в автобиографичната си книга “Неудържимата ” (2017):

“Спомням си, че един ден, до момента в който се мотаех из спортното селце в Уимбълдън,  в полезрението ми попадна това хлапе – висок, слабоват и с една такава усмивка на лицето, която подсказваше, че е наясно с това какъв брой е готин. Той се беше свързал с сътрудника ми и му беше изискал имейл адреса ми. Гугълнъх името му и разбрах, че е на 21. Ама той си беше още дете, помислих си тогава. Но пък за какво да не му дам имейла си… И му го дадох, След няколко разменени имейли Григор изиска телефонния ми номер.

Дадох му и него. Скоро есемесите минаха в телефонни позвънявания, a телефонните позвънявания – във видео диалози по Skype. Само секунди откакто прекъснехме диалога, той ме набираше още веднъж и ме молеше да поговорим най-малко още няколко минутки. Беше толкоз сладко, толкоз неподправено… Няколко дни откакто се бяхме срещнали, той ме попита дали ще му стана гадже. Хвана ме натясно. Изобщо не бях подготвена за сходно нещо. И му го споделих. А той отвърна, ами добре, аз съм тук и ще очаквам, когато се почувстваш подготвена. “

През идващите две години Шарапова и Димитров ще са двойката, която ще бъде в устата на всички. Заедно наподобяват по този начин, като че ли светът им принадлежи и нищо не  е в положение да ги разклати. Обаче тъкмо преди началото на Уимбълдън се случва нещо, на пръв взор нищожно събитие, което кара рускинята да премисли връзката си с българския си сътрудник.

“Предната година той беше стигнал полуфиналите след победа над Анди Мъри, само че загуби от Новак Джокович. Една вечер извади албума на шампионата и стартира да го прелиства, до момента в който не откри фотографията, която явно търсеше. На фотографията бях аз на трибуните, гледайки играта му против Мъри. Разбираш ли, сподели той със сълзи в очите, този кадър значи доста за мен – да те видя на трибуните дружно с майка ми. И тъкмо тогава, в този миг осъзнах, че не съм индивидът за него – най-малко не в този стадий на младия му живот. Аз самата имах потребност да се съсредоточа върху кариерата си, върху идните мачове, върху своите победи и провали. ”

Дали фактът, че двамата тичат по разнообразни писти в професионално отношение не разрушава тази връзка, няма по какъв начин да знаем сигурно, само че съгласно Шарапова това е главната причина.

Следващата връзка на Димитров първоначално му служи като парче пластир, с което да залепи разрушеното си сърце от скъсването с Шарапова. След раздялата им по нейно предпочитание през юли 2015-а Григор изпада в прочувствена и, което е по-лошото, е професионална рецесия – въобще не може да се концентрира върху тениса, стартира да губи мач след мач и се срутва с доста места надолу в международната класация.

В изявление за уеб страницата Мr Porter той споделя: “Изведнъж станах гола вода в специалността си. Започнах да се карам с хората, прекъснах отнoшенията си с треньора. Беше ми писнало от всички и всичко и имах възприятието, че се разлагам на съставните си елементи. Аз съм човек, който не взима нещата доста във вътрешността, не бих споделил, че съм лекомислен или доверчив, обаче постоянно съм приемал отношението на хората към мен като чиста монета и не съм се съмнявал, че са такива, за каквито се показват. Уви, очевидно съм бъркал. ”

Мдаа, наподобява, че студенокръвната съветска хубавица е съумяла освен да му разбие сърцето, само че и вярата в хората.

В един миг обаче Григор вижда светлината в тунела – и тя идва от ослепително бялата усмивка на бившето “котенце ” от известната момичешка група Pussycat Dolls, Никол Шерцингер. С 13 години по-възрастната красавица съумява да върне усмивката и на лицето на обезверения Гришо. Тя се трансформира в негово ентусиазъм. След като печели първата си купа от шампионат на АТП през 2017 година, Димитров се връща назад в челото на класациите.

По всичко наподобява, че Никол е неговата вълшебна самодива (не кръстница), която освен това дава поръчка, че заигравката им може да се трансформира в нещо по-сериозно. След като папараци съумяват да ги щракнат в бижутерски магазин, до момента в който певицата си избира (годежен?) пръстен, освен в родния на Григоров Хасково, само че и в цяла Българи стартират да се кроят грандиозни  проекти по какъв начин ще посрещнат и с какво ще даруват бъдещата снаха на републиката. Само че днеска женитба, на следващия ден – женитба, женитба по този начин и не последва. Отново натовареният график на тенисиста е причина любовта им да се разсъхне.

За повторно след разтурения панаир с Шарапова българският народ с огорчение си прибира китениците, печените агнета и ракията и търпеливо сяда да чака идната евентуална младоженка, с която всенародният любим ще го зарадва.

На път да чукне 30-те, Григор към този момент не е същият сополанко отпреди няколко години, който ще реве и ще се тръшка, задето някоя кокона го е зарязала. Затова след края на годежа с “котето ” Никол той не си заравя главата в пясъка като щраус, ами разперва опашка като истински паун и потегля на лов за нови завоевания.

И не му се постанова да се оглежда дълго.

Когато се среща с Лолита Османова, тя към този момент е известна, бидейки щерка на съветския милиардер и олигарх Елдар Османов и инфлуенсър  с доста почитатели в обществените медии. Но когато плъзва новината, че е новото гадже на “Бебето Федерер ”, както назовават Гришо, oще повече любопитни погледи се вторачват в нея. Лолита, апропо, е първата другарка на тенисиста, която е по-млада от него (р.1996), само че това не й пречи да го води с един брак.

През 2017-а баща Елдар пръска осем милиона $ за безобразно разточителната женитба на благото си момиченце с Гаспар Авдолян – наследник на телекомуникационния магнат Алберт Авдолян. Сватбата се състои в Dolby Theater – залата, където се организират церемониите за връчване на “Оскарите ”. Да забавлява гостите е ангажирана самата Лейди Гага. Но както постоянно се случва в света на красивите и богатите, сватбата се оказва доста звук за нищо, тъй като бракът сред милионерските наследници се разпада единствено след година.

Лолита наподобява безупречно на всички фотоси с Григор, които двамата публикуват в обществените медии през последните две години, и няма по какъв начин да е другояче в случай, че дамата е професионалистка и знае по какъв начин да театралничи, с цел да продава освен личните си козметични артикули, само че и връзката си с известния състезател. Това, което тревожи почитателите на двойката обаче е, че на хоризонта не се обрисува ни годеж, ни женитба.

Дали повода Григор да не повдига въпроса за брак не е друга жена?

Този път вятърът на смяната за Димитров стартира да духа откъм прилежаща Румъния.

Oт няколко месеца към този момент се знае името на новата възлюбена на Гришо. Тя е Маделина Генеа – 36-годишна румънка с италиански паспорт, актриса и модел, чиято хубост кара хората по улиците да се обръщат след нея. Връзката им става публично притежание, когато Маделина го тагва под едно инстаграмско видео с две летящи птици, едната от които балансира върху гърба на другата. Посланието й към него е: “Аз и ти, който правиш невъзможното допустимо. ” Гришо дава отговор: “Магията е във въздуха, когато си тук. ”

Всяко подозрение, че двамата са влюбени, се изпарява, когато Гришо разгласява серия от супер секси снимки на моделката, само че съвсем незабавно ги изтрива. Който видял, видял.

През лятото на тази година двамата вземат решение, че към този момент няма смисъл да се крият и се раздават до дъно в Инстаграм. По мотив рождения й ден (8 август) Григор взема решение да я поглези като принцеса като я води на СПА отмора и я затрупва с червени рози. В сторито на профила си Маделин се хвали, че с Гришо са посрещнали изгрева в първите часове на деня, а след това са се забавлявали в джакузито.

И добавя: “Трябва да благодаря на това неуместно красиво човешко създание @grigordimitrov, че предприе това пътешестване с мен, както и за разбирането, че поради уговорките ми се постанова да извозвам доста време пред компютъра, които другояче бих прекарала с него. “

И ето по този начин на българския народ още веднъж се дава мотив да постави софрите, да завърти чевермета и да налее лютя ракия в очакване на следващата проекто-снаха от чужбина. Но най-малко тази мома няма да пътува дълго – дето се споделя, би трябвало да мине единствено по Дунав мост.

[1] От Schadenfreude (нем.) – зложелателство

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР