Ще сезираме прокуратурата да проведе разследване за престъпление срещу околната

...
Ще сезираме прокуратурата да проведе разследване за престъпление срещу околната
Коментари Харесай

Екоминистерството дава ``Морска администрация`` на прокуратурата |

Ще сезираме прокуратурата да организира следствие за закононарушение против околната среда от страна на  " Морска администрация ". 

Това съобщи министърът на околната среда и водите Асен Личев, който даде конференция за заседналия към този момент 10 дни транспортен съд край местността " Яйлата ". 

По думите на отрасловия министър сме били изправени против две рецесии - административна и екологична.

" Недопустимо е страна членка на Европейски Съюз да допусне транспортен съд, който отива към брега и е претрупан с насипен карбамид, който е неразрешен от европейското законодателство да бъде транспортиран в подобен тип. Да се блъсне в нашия бряг, да заплаши водната екосистема и предпазената зона " Яйлата ", сподели той. 

Според него администрацията като завещание е посочила, че има професионална, етична, морална мизерия:.

" Администрацията, която завари служебното държавно управление, имаше единствено две годни неща - джипът, който се шофираше от министър председател с държавни среда и неговата медия за персонална приложимост - Севда ТВ ". 

Относно екологичната рецесия Личев уточни, че главният риск е преодолян. Източено е горивото от долните резервоари от кораба. " Името му (Вера Су - бел. ред.) го не помня, тъй като ми е ужасно неприятно. Няма по какъв начин да бъде продънен резервоарът и да изтече рисковото гориво ", безапелационен е Личев. 

Той изясни, че преломните моменти са били два - на 26 септември, когато му е " свършило търпението " от способените органи да се занимават с ликвидацията, и на 27 септември, когато е видял по какъв начин работи " Морска администрация ".

" Написах позиция и предизвиках започване на дейности. На 27 септември видях по какъв начин " Морска администрация " работи по един безразсъден метод, в който технологията на разсипване беше пагубна ", изясни Асен Личев.

От думите му стана ясно, че е упълномощил мониторинг с радиус от един километър към кораба, който да служи като база за съпоставяне за следствията на околната среда за всяка последваща интервенция. 

От " Морска администрация " не са спазили проекта за разтоварване на кораба. Било е планувано товарът да се разтовари в автоматизирано оборудване за пълнене на чували по един звук непосредствено на борда. Осигурени са две баржи. Тези чували е трябвало да се пренесат посредством кран, а сред баржите и кораба е трябвало да бъде опънато платнище. От " Морска администрация " своеволно са решили да трансформират проекта, а като причина са показали, че оборудването за пълнене на чували е било развалено. Според Личев Агенцията е оставена без съоръжение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР