Ще се заплащат по 10 лв на всички лекари, които

...
Ще се заплащат по 10 лв на всички лекари, които
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов изтъкна страшна тенденция, свързана с К-19 у нас

Ще се заплащат по 10 лева на всички лекари, които реализират имунизация. Според мен доста се спекулира с тези 10 лева Това сподели доктор Николай Брънзалов, член на Националния имунизационен щаб, в студиото на Българска национална телевизия във връзка плануваните 10 лева за медици, които слагат Коронавирус имунизацията.

На въпрос за какво би трябвало да се заплаща слагането на имунизациите доктор Брънзалов сподели, че такава процедура съществува и до момента за слагането на имунизациите. Той даде образец с слагането на ваксина за ротавирусната зараза.

Логистиката за слагане на Коронавирус ваксина е много по-сложна съгласно доктор Брънзалов: „ Ние сме в изискванията на зараза и би трябвало да ѝ счупим гръбнака с тази ваксина. “

Той загатна, че би трябвало да има най-малко 6 пациенти, с цел да се отвори доза: „ За да се реализира имунизирането, ще би трябвало доста работа, тъй като би трябвало да създадем график, да дадем осведомено единодушие на пациентите, да им се отговори на въпросите, да се сложи ваксина, да се оформи документи. “

Д-р Брънзалов беше безапелационен: "Аз не мисля, че е неприятно да се убеждава популацията да си сложи ваксина против една зараза, която обърка света. "

Относно механизма на слагане съобщи: "Винаги съществува риск да останат от дозите. ". Д-р Брънзалов даде образец с тестът манту, която се прави регулярно.

Той разяснява и обстановката в Сандански, където общински съветници се имунизираха предпочитано: „ Няма по какъв начин да допускам, че са се отзовали единствено 6 общински съветници. Това смъква доверието в система. Не мога да допускам, че в този огромен град няма доктор, сестра или санитар, който да не е желал да се имунизира. “

Процентът на заболелите медици е неколкократно по-висок в сравнение с елементарните жители напомни доктор Брънзалов. Той заяви, че са имунизирани 17 500 медици до този миг.

Според него е усилва интереса към имунизирането. Той прикани сътрудниците си да вършат описи с искащите да се имунизират. Предупреди обаче, че постоянно има риск да останат дози от флаконче.

Относно опцията да се извличат 6 вместо 5 дози от флаконче доктор Брънзалов сподели, че се чака утвърждение от производителя и това няма да повлияе на успеваемостта на имунизацията.

По тематиката със завръщането на учениците в клас той сподели: „ Нека да забележим по какъв начин вървят нещата. С напредването на имунизацията на популацията нещата би трябвало да се подобрят. “

Той беше безапелационен, че обстановката се овладява. Спомена, че има и отрицателна наклонност, а точно хора със признаци да отхвърлят да се тестват.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР