Ще се забрани разкриването на нови болници в страната до

...
Ще се забрани разкриването на нови болници в страната до
Коментари Харесай

Кабинетът забранява разкриването на нови болници в страната


Ще се забрани разкриването на нови лечебни заведения в страната до приемането на нова Национална здравна карта – това сподели министър председателят в оставка Николай Денков преди началото на постоянното съвещание на Министерски съвет през днешния ден.

Той посочи, че това ще стане с промени в Закона за лечебните заведения, които приема през днешния ден държавното управление.

" Здравеопазването не би трябвало да пада жертва на политическата неустойчивост ", уточни Денков.

Министър-председателят в оставка посочи, че Националната здравна карта не е обновена от 6 години и в този момент в някои области има излишно висок брой болнични кревати, а в други хората нямат достъп въобще до съответна здравна грижа.

На съвещанието на кабинета участва и вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

Промените в Закона за лечебните заведения би трябвало да бъдат признати от Народно събрание, само че възбраната Денков стимулира с осъществяването на управническата стратегия. Той разгласи, че Министерство на здравеопазването в този момент актуализира Националната здравната карта.

" Със законопроекта ще дадем опция на НЗОК да разпредели ресурсите си по отношение на потребностите в страната ", уточни той.

Денков счита, че идващото държавно управление би трябвало да изготви и завърши правенето на новата здравна карта за два месеца.

" В оставащите месеци ще придвижим всички значими решения в интерес на хората и бизнеса, даже в среда на предизборна акция, без постоянно държавно управление, заключи премиерът  в оставка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР