Ще се водят разговори – Борисов умее да слуша, умее

...
Ще се водят разговори – Борисов умее да слуша, умее
Коментари Харесай

Даниел Митов вижда съдебната реформа като тема на национален политически разговор

Ще се водят диалози – Борисов умее да слуша, умее да чува. Няма подозрение, че имената в бъдещия кабинет, препоръчан от ГЕРБ, ще бъдат артикул на полемика. Предполагам, че към момента за някои имена се мисли. Това съобщи някогашният външен министър Даниел Митов, който влезе в 45-тия парламент като народен представител от листата на коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ”.
„ Единственото нещо, което ми се желае, е да почнем да си приказваме всички партии обикновено. В момента езикът е доста претрупан с ненавист, с висока температура. Една страна с викове не се ръководи ”, съобщи Митов пред Нова телевизия. Той не уточни съответно имена, само че сподели „ освен тях ”, когато му беше напомнена поръчката на „ Изправи се!Мутри вън! ” за проверка на предходното ръководство. Бившият външен министър подсети, че като се отворят папки и документи, се вижда по какъв начин „ някои неща ” са правени по разпоредбите, спомняйки си по какъв начин е бил в ДСБ и че „ в един миг действителността се оказва безусловно друга ”.
 Томислав Дончев: Победителят на изборите е един, все пак. Правителство без първия свършва зле Томислав Дончев: Победителят на изборите е един, все пак. Правителство без първия свършва зле
Победителят е един. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, визирайки парламентарните избори и представяйки разбора на партия ГЕРБ за...
Същевременно, Митов видя правосъдната промяна като „ сериозен народен диалог ” и тематика, по която би трябвало да има необятно национално единодушие. По думите му, трябвало да има изчерпателен диалог, да се съберат всички оферти, в това число университетски и неправителствени. Но някогашният външен министър преди всичко видя смяна в образованието на адвокати и чиновници на правосъдните органи.
ГЕРБ ще бъде занапред фактор в българския политически живот, убеден е Митов. „ Мисля, че ГЕРБ няма никакъв проблем да е както в ръководство, по този начин и в съпротива ”, добави той, уточнявайки, че ръководства не се прави с „ някакви математически болшинства ”, а с управнически цели.
Разбира се, има хора, които желаят смяна, само че има повече от 25% от хората, които разпознават партията ГЕРБ и министър председателят Борисов като модел, който не престават да желаят, направи резюме Митов. И подсети по какъв начин държавното управление на Орешарски, това на Беров са били кабинети, в които не е участвала първата политическа мощ и това не е свършило добре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР