Ще се включа в Коалиционния съвет и ще представя аргументите

...
Ще се включа в Коалиционния съвет и ще представя аргументите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва дискусия за антикризисен пакет, а не за оръжие за Украйна

Ще се включа в Коалиционния съвет и ще показва причините на Българска социалистическа партия, които са доста ясни - ние сме за изпращане на филантропична помощ за Украйна, само че не и на оръжие - с цел да не продължава войната. Решението за изпращането на оръжие се взима в България от суверенни органи. Преди ден Германия реши да не изпраща оръжие в Украйна. Това разяснява пред Българска национална телевизия Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на стопанската система.

Според нея концепцията на премиера Кирил Петков за пътешестване на делегация от представители на съдружни сътрудници до Одеса е нелепа. Ако тя цели да се запознае с войната там или да се срещне с президента Володимир Зеленски - няма смисъл от това пътешестване, а и не чакам да ни промени позицията.

От Украйна имаме лист от съответни артикули, муниции, само че изрично не сме изпращали оръжие. Напоследък се изговориха нелепици по този проблем. За нас значимите тематики са инфлацията, цените, приходите - би трябвало да има полемика за антикризисен пакет, а не оръжието за Украйна. И когато се занимаваме с съдружните взаимоотношеня, изпускаме най-важните тематики.

Правителството ще оцелее, в случай че съблюдава съглашението си - там няма проблем с оръжие за Украйна, няма Македония и така нататък Българска социалистическа партия не се готви за предварителни избори - цялата ни сила е към обществения пакет за обществото, добави Нинова.

Според нея България няма контракти за оръжия от 2015 година насам нито за Украйна и Русия. Масово в последните месеци в европейските страни се оферират и работят обществени пакети - като таван на цените на газа, някои хранителни артикули - значи има работещи и вероятни ограничения.

От МВФ към този момент оферират унищожаване на плоския налог и въвеждане на напредничав. Без стопанска система и произвеждане не може - би трябвало да оказваме помощ на бизнеса. Стига с това оръжие за Украйна, разяснява вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР