Ще се вдигат ли данъците и ще се стигне ли

...
Ще се вдигат ли данъците и ще се стигне ли
Коментари Харесай

Ресторантьор за данъка бакшиш: Протестите на миньорите ще им се видят като детска игра!

Ще се подвигат ли налозите и ще се стигне ли до митинги на ресторантьорите поради бюджета за идната година? Ще има ли налог върху бакшишите? В студиото на „ Добро утро, Европа “ потърсиха отговорите с Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България и макроикономиста Васил Караиванов.

„ Ние не сме доста наясно какви са предложенията на Министерството на финансите, тъй като всяка заран измислят нови работи. Интересно по какъв начин най-фрапиращите оферти пристигнаха след изборите, а не преди изборите, когато трябваше да бъдат огласени. Данъкът за бакшиша за какво не беше разгласен преди изборите, а след тях? Повишаване на налог здания, такса боклук. Защо в другите страни на всички места има понижена ставка?. Това е държавна политика, а тук да усилваме ставката “, разяснява Емил Коларов.

Всички са в сивия бранш, изключително в бранша на услугите, никой не издава касови бонове, само че от години наред ние сме бодил в очите на обществото.

„ Защо би трябвало непрекъснато да се взимат дискриминационни решения по отношение на нашия отрасъл? Този налог на бакшиша би трябвало да е за всички, освен за нашия отрасъл. Защо би трябвало да изсветляваме нещо, което от години наред работи на ярко “, сподели още Коларов.

„ Намалението на данъчните ставки бяха форматирани по метод, по който да работят за избран интервал от време, т.е. да не са до безспир. Преценка на Народното събрание е дали ще продължат “, разяснява Васил Караиванов.

От експертна позиция би трябвало да имаме равни условия за всички. Не би трябвало да имаме предпочитани условия за някой и той да осъществя по-високи облаги.

„ Трябва да има по-високи облаги с помощта на нововъведения и вложения. Това, което се случва у нас е заради дълги години закъснение на страната в капиталовата част. Държавата не извършва финансовата си стратегия. Всяка година се чакат рекордни вложения и всяка година има рекордно несъблюдение на плануванаъа финансова стратегия “, означи макроикономистът.

„ В момента тече едно интензивно мероприятие и виждаме по какъв начин Национална агенция за приходите се употребява като бухалка против нашия отрасъл. Ние не сме срещу инспекциите, само че нощес започнаха инспекции по три часа в петък вечер в заведения, цялостни с клиенти. Ние няма да го допуснем. Протестите, които блокираха автомагистралите, ще им се видят като детска игра “, закани се ръководителят на Сдружението на заведенията в България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР