Ще се търси по-добър синхрон на действията при бедствени ситуацииБългария

...
Ще се търси по-добър синхрон на действията при бедствени ситуацииБългария
Коментари Харесай

България и Румъния повишават транспортната безопасност по река Дунав

Ще се търси по-добър синхрон на дейностите при бедствени обстановки

България и Румъния покачват транспортната сигурност по река Дунав посредством осъществяването на европроект на стойност към 5,7 милиона евро. Идеята е да се реализира по-добра синхронизация на дейностите при бедствени обстановки, възстановяване на потенциала на избавителните екипи и редуциране на времето за реакция при положение на злополучие, заяви в Русе Румен Николов - шеф на основната дирекция " Аварийно-спасителни действия " към изпълнителната организация " Морска администрация ".

Разработени са системи за наблюдаване, продан на информация в действително време, както и съгласуваност на дейностите от българската и румънска страна. Доставена е и интегрирана Географска осведомителна система за транспортна сигурност по река Дунав. Осигурени са и две профилирани несамоходни плавателни средства (баржи). Те ще се намират в Лом и в Русе, а задачата е да оказват подпомагане на кораби, изпаднали в злополучие - да вземем за пример при пораждане на пожар.

Николов изясни, че за напредването на двете баржи ще се употребяват тласкачи на изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав " и на " Параходство Българско речно корабоплаване ".

За потребностите на Румънската морска администрация са купени два катера. 

Николов изясни, че е направен и признат План за деяние за осъществяване на взаимни интервенции по търсене и избавяне в общия българско-румънски сектор на реката.

По думите му двете морски администрации имат хрумвания и за разгръщане на съдействието.

Николов разяснява още, че от началото на годината в българско-румънския сектор на река Дунав има седем-осем обстановки с кораби. Те са свързани главно със засядане на плавателните съдове. По думите му, до момента не е имало тежки произшествия. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР