Ще се стремим младите хора да имат по-силен глас при

...
Ще се стремим младите хора да имат по-силен глас при
Коментари Харесай

Еврокомисар Илиана Иванова: Ще се стремим младежите да имат по-силен глас при определянето на политиките на ЕС

Ще се стремим младежите да имат по-силен глас при определянето на политиките на Европейски Съюз, съобщи през днешния ден еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

Тя взе участие в взаимна конференция със зам.-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

В навечерието на изборите за евродепутати включването на младите в европейските демократични процеси е изключително значимо, уточни Иванова. Младежите са тези, които трансформират сегашното. Те ще живеят с последствията, които водят признатите от нас властови решения, означи еврокомисарят.

Схинас уточни, че тази година ще бъде решаваща за Европейски Съюз. По неговите думи младите европейци най-вече се възползват от откритите и демократични европейски общества, от опциите за обучение и от отворените граници. Важно е те да вземат участие в идните избори за евродепутати и да допринесат с гласа си за европейските политики, настоя той. По неговите думи Европейски Съюз чака мнението на младите изключително по въпросите за опазването на здравето, околната среда, образованието, интернационалното съдействие, европейските полезности и работните места.

Зам.-председателят на Европейска комисия предизвести, че Европа е застрашена от вълна от популизъм и ненавист, предава Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР