Ще се стигне до ликвидация на Български пощи, ако не

...
Ще се стигне до ликвидация на Български пощи, ако не
Коментари Харесай

„Български пощи“ фалират без изпълнение на оздравителния план

Ще се стигне до разпродажба на " Български пощи ", в случай че не бъде изпълнен оздравителния проект, който сега е в развой на подготовка. Това съобщи вицепремиерът Христо Алексиев в Народното събрание, по време на блиц контрола.

" Български пощи са в много тежко финансово положение. Причините по тази причина са много. Само хакерската офанзива, която се случи предходната година докара до загуби от 17 млн. лева ", изясни Алексиев. Той уточни, че сдружението е тотално избутано от пазара за доставка на артикули и услуги от редица куриерски компании. Всичко това е довело до тежкото финансово положение, в което се намира то.  " Наложи се да предприемем ограничения, тъй като в случай че не го бяхме създали, няма да могат да получат средствата по проекта за възобновяване ", изясни вицепремиерът. 

" Български пощи " е трябвало да излязат от това положение, по тази причина се е наложило да бъде направен този проект за излекуване, който е на стойност 50 млн. лева, а парите са нотифицирани от Европейска комисия, стана ясно още от думите на Алексиев. Парите ще бъдат ориентирани с изключение на за подкрепяне, а и за цифровизация, с цел да се подобрят услугите на сдружението, тъй като те се намират като че ли още в 20 век. Работят със системи, които не се употребяват от 15 години. Това е последният късмет " Български пощи " да бъдат избавени ", безапелационен бе министърът на превоза. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР