Ще се справим с проблема с миграцията, следвайки принципа за

...
Ще се справим с проблема с миграцията, следвайки принципа за
Коментари Харесай

Макрон разчита на принципа за европейската солидарност за миграцията

Ще се оправим с казуса с миграцията, следвайки правилото за европейската взаимност.

Това разгласи френският президент Еманюел Макрон , представен от телевизионния оператор BFMTV. Той направи този коментар, до момента в който бе на посещаване в град Семюр ан Оксоа в централна Франция.

Президентът обърна внимание, че миграцията е събитие, което визира всички европейци, само че че страната му ще се оправи с казуса, взимайки строги, само че хуманни ограничения.

Макрон бе безапелационен, че е нужен човечен метод и добави: " Имаме и обвързване да се придържаме към европейската взаимност ".

По този мотив той напомни по какъв начин вътрешният министър Джералд Дарманин се свързал с италианския си сътрудник и двамата говорили за миграционния поток от Африка към Европа и по-конкретно към остров Лампедуза, където единствено за няколко дни съгласно държавната осведомителна организация ANSA пристигнали близо 6800 мигранти, които се намират в Италия изцяло нелегално.

" Европа би трябвало да пази по-добе своите граници ", продължи Макрон и добави: " Ние ще действаме, прилагайки цялата суровост на закона, по този начин, както сме правили постоянно ".

Той означи и че европейците имат дълг да не оставят Италия сама да би трябвало да се оправя с провокациите с мигрантите.
 Автобус с мигранти катастрофира в Италия
Автобус с мигранти катастрофира в Италия

Двама водачи са починали

От ANSA разясняват, че незаконните мигранти, които доближават до Европа със лични средства, нормално първо стопират на остров Лампедуза - която е най-близко намиращата се част на Италия до Северна Африка.

Макрон бе запитан по отношение на информации, че африканските актьори към този момент не могат да получават визи за Франция, на което той отговори, че призванието на родината му е да приема на територията си актьори и интелектуалци.

Той осъди " метежниците " , които завземайки властта посредством прелом в обособените африкански страни, са се превърнари в гневни критици на френската политика.

" Поради съображения за сигурност е добре да понижим наличието си в тези африкански страни и даже да прекратим съдействието си ", акцентира президентът, добавяйки, че френският дипломат в Нигер е взет за пленник в постройката на посолството и даже не му дават храна .

Преди изказването на Макрон по отношение на артистите френският министър на културата отхвърли информациите, че страната му стопира да си сътрудничи с тях в Буркина Фасо, Мали и Нигер .
 7000 мигранти дойдоха в Лампедуза за 2 дни
7000 мигранти дойдоха в Лампедуза за 2 дни

Италия се бори с рекорден мигрантски напън

" Франция трябваше да понижи до най-малко личния състав си в посолствата и консулствата и да затвори службите си, издаващи визи " разгласи министърът на културата Рима Абдул Малак. " Така че е съвсем физически невероятно да издаваме визи на артистите и на всеки, идващ от африкаските страни във Франция... Ние в никакъв случай не бойкотираме актьори от на никое място . "

От синдиката на организациите в региона на изкуството и културата, Syndeac, и други техни сътрудници показаха яд от известието, в което се твърди, че са получили от районната дирекция на Министерството на културата особено съобщение, изпратено им по заповед на Министерството на външните работи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР