Ще се справи. Така вицепремиерът Мария Габриел (ГЕРБ), която предстои

...
Ще се справи. Така вицепремиерът Мария Габриел (ГЕРБ), която предстои
Коментари Харесай

Мария Габриел за новия здравен министър: Ще се справи

Ще се оправи. Така вицепремиерът Мария Габриел (ГЕРБ), която следва да оглави държавното управление при ротацията с Никоилай Денков през март, разяснява пред радио " Дарик " предстоящата смяна в състава на Министерския съвет.

 

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков беше първият, който сподели, че ще напусне при ротацията, тъй като не получава политическа поддръжка.

 

" Ще се оправи и посланието ми е едно: с цел да може да го направи, той би трябвало да има поддръжката на всички, на държавното управление, на парламентарните групи и обществото ", сподели Габриел в отговор на въпрос дали идващият отраслов министър ще се оправи с промяната в опазването на здравето. Тя не беше питана и не уточни име.

 

Премиерът Николай Денков в същото изявление подсети тезата си, че " министри би трябвало да се сменят единствено тогава, когато сме сигурни, че идващият е по-добър ". Той напомни, че в никакъв случай не е желал уволнението на вътрешния министър Калин Стоянов, а единствено рецензии към работата му (при превишаване на правата на служители на реда - бел. ред.), само че и видял, че Стоянов желае да си свърши работата. Като образец даде приноса на Стоянов за напредъка на България към влизането в Шенген и въвеждането на проби за опиати.

 

За финансовия министър Асен Василев, чието име беше забъркано в заможен скандал, който съгласно съмненията облагодетелства компания - медиатор при продажбата на винетки, Денков сподели, че двамата с Габриел няма по какъв начин да дават отговор на въпроси от негово име и това е отговорност на Василев.

 

" Изясни се, че няма никаква връзка с Министерството на финансите и по какъв начин работят винетките. Нашето държавно управление счупи монопола на компаниите, които могат да продават - станаха три, още две се разискват. Ние работим против монополния интерес на съответната компания ", сподели Денков.

 

Според него в публичното пространство се пускат неща, които да оцапат всеки, а финансовият министър към този момент е разсеял част от подозренията, само че има и неща за дообясняване. Проверките, по думите му, ще покажат кой носи отговорност и би трябвало да я понесе.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР