Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат

...
Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат
Коментари Харесай

Срещу корупцията: Практическият шофьорски изпит да се провежда в контролирана среда

Ще се сътвори следена среда, тъй че да се пресекат всички вероятни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на претендентите за водачи.

Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, представен от „ Фокус”.
Нови правила за шофьорските курсове: Изпитът да не е на колата, на която си се учил Как ще бъдат изпитвани претендентите за брошура?
Предложението е част от ограниченията за възстановяване на активността на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. По думите на отрасловия министър, когато изпитът се организира в следена среда грешките на лидера ще бъдат по-лесно разпознати.

„ Те би трябвало да бъдат оценени и да има обективност при оценяването от изпитващия, като бъдат отстранени опциите за субективна преценка. Затова преглеждаме разновидности за създаване и въвеждане на единна интегрирана осведомителна система, която да обхване целия развой – от подготовката до изпита “, разгласи министър Росен Желязков.
Новите шофьорски изпити: На специфични коли и без инструктор Компютър ще избира маршрута за каране, сензори ще регистрират кой натиска педалите
Той беше безапелационен, че няма да се позволява индивидуалност. Също по този начин означи, че има набелязани ограничения, които са свързани със самата нормативна уредба.

„ Всички ограничения, които ще намерят отражение в съответната нормативната уредба, на равнище наредби, ще бъдат детайлно публично разисквани с всеки един “, сподели още министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР