Ще се съгласите, че в днешно време технологиите навлизат все

...
Ще се съгласите, че в днешно време технологиите навлизат все
Коментари Харесай

Кои са най-подходящите 7 упражнения за деца, когато прекаляват с телевизора

Ще се съгласите, че в днешно време технологиите навлизат от ден на ден в живота ни, а ограничението на достъпа на децата до тях е съвсем задача невъзможна. Всеки е виждал дете, залепило взор в телефона или таблета си, до момента в който се вози в градския превоз или даже върви по улиците. Разбираемо е, че от време на време телефонът е правилен асистент на родителите, които копнеят да си откраднат няколко мига успокоение, с цел да се нахранят, да почистят, да напазаруват или даже да си починат. Но въпреки това, негативите са доста повече. Прекаленото застояване пред екрана може да отключи разнообразни болести, води до обездвижване и така нататък Затова е значимо да вдъхновим детето да излезе на открито, да се движи, да поддържа връзка с връстниците си. Вижте кои са 10-те най-подходящи извършения за деца, препоръчвани от експертите:

1. Въртене на обръч

Въртенето на обръч едва ли ви се коства съществено физическо упражнение. Обаче знаете ли какво – прави отлична работа за сърцето. Освен това е от изгода за моториката и координацията като цяло, усъвършенства и способността за централизация. А в случай че съумеете да се сдобиете с обръч, който свети на мрачно, то тогава забавата е обезпечена!

2. Дърпане на въже

Децата обожават игрите със спортен темперамент. Дърпането на въже по тимове развива мускулите, здравината на коленете и глезените, координацията. Освен това оказва удобно върху умеенето за работа в екип, въпреки и на първично равнище. А в случай че организирате на децата сходно съревнование след пороен дъжд, ще падне огромна забава, тъй като ще станат задачите в тиня. Според едно изследване бактерията, която се развива в почвата - Mycobacterium vaccae - има позитивен резултат върху невроните - подобен, какъвто лекарствата-антидепресанти реализират.

3. Скално катерене

Скалното катерене е измежду най-предпочитаните спортове, когато става дума за подсилване на мускулната система. Освен това децата развиват стратегически умения, когато би трябвало да вземат решение каква да бъде идната им стъпка. Сред позитивните резултати на този спорт е и понижаване равнището на напрежението.

4. Плуване

Всички сме чували какъв брой потребно е за децата плуването. Действително то развива гъвкавостта на ставите, понижава риска от ставни възпаления и контузии. За благополучие, множеството деца обожават да плуват и да си играят в басейна със своите приятелчета. А най-хубавото от всичко е, че хората, които плуват, живеят по-дълго, тъй че имате опцията безусловно да удължите живота на детето си.

5. Тенис

Тенисът оказва помощ на децата да подобрят цялостното си здраве, физическо положение и самочувствие, както и стратегическото си мислене. Сред най-големите преимущества на този спорт за физическото здраве са следните:
Координация око-ръкаГъвкавост и бързинаПодобряване на сърдечно-съдовата системаБаланс
Ако детето ви заобича тениса, това ще е обич за цялостен живот.

6. Гимнастически извършения

Повечето деца, които практикуват гимнастика, едва ли ще сграбчен орден на Олимпийските игри, само че това не е най-важното. Гимнастическите извършения са потребни за цялостното положение на тялото. Децата получават еластичност, развиват координацията си, самодисциплината и силата на гръбначния дирек. А щом скачат, тичат, катерят се, премятат се и се търкалят с други деца, даже няма да наподобява упражнение, а като радостна игра.

7. Футбол

Футболът усъвършенства сърдечно-съдовата система, до момента в който в същото време спомага за развиването на бързината, координацията, работата в тим. Освен това този спорт нормално се практикува на открито, което също е огромно преимущество. Децата си набират витамин D и укрепват костите си. Изследванията сочат, че деца, които прекарват прекомерно доста време у дома, вторачени в екрана на компютъра, телефона или таблета, е по-вероятно да развият късогледство. Така че подобряването на зрението е единствено още едно от преимуществата на футбола.

В идеалния вид детето ще прекарва свободното си време на открито, играейки със своите другарчета, и ще практикува някой спорт. Наясно сме, че досегът до технологиите няма по какъв начин да бъде стеснен изцяло, а не е и належащо. Най-важна е мярката във всичко. Обездвижването е най-големият зложелател на здравето ни.

 

Obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР