Ще се разцепи ли и БСП в СОС? Този въпрос

...
Ще се разцепи ли и БСП в СОС? Този въпрос
Коментари Харесай

Разпада ли се БСП в СОС?

Ще се разцепи ли и Българска социалистическа партия в СОС? Този въпрос си задават трескаво социалистите на „ Леге ” 10 и на „ Позитано ” 20, откакто на днешното гласоподаване в Столична община вотът на алените беше разнопосочен. Само трима от групата на Българска социалистическа партия поддържаха новоизбрания председател Цветомир Петров.

Още по обяд през днешния ден стана ясно, че групата на техните сътрудници от „ Възраждане ” в Столична община се е разпаднала точно поради неспазване на партийната заръка. Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова дадоха своя избор за Цветомир Петров от ПП-ДБ и лидерът на „ Възраждане ” в СОС Деян Николов ги разгласи за предатели.

Не по-малко е напрежението и при деветимата социалисти.

Ваня Григорова демонстративно оповести, че не е взела участие в гласуването. По информация на Lupa.bg Диана Тонова също не е пуснала гласа си. Още четирима от Българска социалистическа партия са пуснали недействителни бюлетини.

Това на процедура значи, че единствено Иван Таков и още двама са подкрепили Цветомир Петров. На каква цена – ще стане ясно напълно скоро. Веднага откакто излязоха резултатите от вота и избора на Петров,

водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заплаши, че привиква партийните органи, с цел да решат по какъв начин да санкционират Таков и останалите общински съветници от социалистическата партия.

Ето и разпределението на гласовете „ за ” Цветомир Петров по групи:

ПП-ДБ-СС – 23

ГЕРБ – 14

Българска социалистическа партия - 3

„ Синя София ” – 3

„ Възраждане ” – 4

Кандидатът на Има Такъв Народ Пламен Данаилов получи 7 гласа, а Емил Димитров от „ Възраждане ” – 3.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР