Ще се променят ли стандартите за вредните емисии от новите

...
Ще се променят ли стандартите за вредните емисии от новите
Коментари Харесай

Западна Европа ограничава дизеловите автомобили

Ще се трансформират ли стандартите за нездравословните излъчвания от новите коли? Вчера в Европейския парламент в Страсбург се организира спор по тематиката, като по-късно се чака отчета на Мириам Дали от Групата на социалистите и демократите, родом от Малта, да бъде гласуван. Става въпрос за взаимно предложение за правилник на Екологичен потенциал и Съвета, което би трябвало да дефинира стандарти за излъчванията при новите леки коли, като това е част от проекта на Европейски Съюз за понижаване на парниковите газове.

Дебатът в Екологичен потенциал през вчерашния ден беше извънредно яростен, тематиката е доста настояща изключително след " Дезиелгейт ". В момента Европейски Съюз се пробва да одобри по-строги ограничения за нездравословните газове, които колите отделят. Целта е до 2030-та година нездравословните излъчвания да бъдат понижени с над 40%, което значи че към 2030 година по-голямата част от пазарния дял коли да бъде или с нулеви или с доста ниски излъчвания.

Днес следва гласоподаване и ще стане ясно дали директивата ще бъде утвърдена. Товa са единствено част от ограниченията, които Брюксел подхваща за по-чист въздух.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР