Ще се пробват да променят концесионния договор в полза на

...
Ще се пробват да променят концесионния договор в полза на
Коментари Харесай

Дежа вю - пак протест заради Банско и Пирин по време на празниците

Ще се пробват да трансформират концесионния контракт в интерес на нарушителя. С това изказване от дълго време към този момент известната неправителствена организация " За да остане природа в България " провежда митинг на 27 декември - първият работен ден тъкмо след коледните празници. Протестът ще се организира пред Министерския съвет, като стартира рано-рано - в 8:30 часа сутринта.
Организаторите разказват постройката на Министерския съвет като " най-голямата пързалка в България ". И прибавят: " Ние настояваме само да се съблюдават законите в България и да не се позволява строителство в Национален парк " Пирин ". След потвърдените нарушавания, договорът за концесията би трябвало да бъде разтрогнат, а не променян в интерес на нарушителя. Вземете със себе си зимната екипировка - ски, сноуборд, снегоходки, щеки, шейни. А в случай че нямате, вземете балдъзата си и други родственици:) Ще употребяваме оборудването по предопределение и освен ".
Припомняме, че откакто основният прокурор Сотир Цацаров персонално настоя да се преразгледа контракта за концесия на ски зоната в Банско - тъй като се употребява по-голяма повърхност, в сравнение с допуска концесията, държавното управление започва договаряния с " Юлен " и тогава се оказа, че ски легендата Марк Жирардели е притежател на компанията - посредством офшорка, по думите му от 2016 година. Той не показа от кого е купил " Юлен ", тъй като е подписал декларация за конфиденциалност. А договорът за концесия е подписан в края на мандата на кабинета на Иван Костов, когато зам.-министър на екологията е сегашният министър на екологията Нено Димов.
Припомняме, че въпросът със статута на Национален парк " Пирин " се трансформира в рецесия точно сред коледните и новогодишните празници на предходната година, когато беше взето решение за смяна на Плана на ръководство. Това решение беше обещано на съд и най-малко на първа инстанция държавното управление губи, като занапред следва дефинитивно решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР