Ще се приложат някои стъпки от плана на МС. Хубаво

...
Ще се приложат някои стъпки от плана на МС. Хубаво
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Доближаваме плато на COVID вълната

Ще се приложат някои стъпки от проекта на Министерски съвет. Хубаво е един проект да бъде малко по-мек, доста се промени вирусът. Не е станал като грип, два пъти по- рисков е от грипа. Трябва да се управлява разпространяването, би трябвало да се прави хубаво регулиране и да се носят маски в градския превоз. Минаваме на втория стадий, а това значи да се плануват маски на местата, където има доста хора. Последно ще се вкарват маски в учебните заведения. Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

От месец и половина моля да се върнат тестванията при персоналните лекари. Не мога да схвана за какво не се прави, разяснява още той.

Доближаваме плато на Коронавирус вълната, изключително в София, сподели епидемиологът и съветник по здравните въпроси към Столичната община.

„ Въпреки, че случаите се усилват, темпът на увеличение понижава. Всяко лято си имаме инфекции. С Омикрон не желаеме да преекспонираме нещата. До огромна степен поведенчески зависи накъде ще тръгнем. Лично аз се изненадах, че толкоз рано пристигна този вид на Омикрон у нас ", разясни Кантарджиев.

„ Ако в фамилията има болен и в случай че другите не са имунизирани и не са боледували последните 4-5 месеца, и те ще се разболеят ", сподели още професорът. И заключи, че в този момент е времето за бустер имунизациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР