Ще се появи не по-рано от края на следващата година

...
Ще се появи не по-рано от края на следващата година
Коментари Харесай

Процесорът Apple M3 Ultra ще предлага до 32 изчислителни ядра и до 80 графични ядра

Ще се появи не по-рано от края на идната година

Светлин Желев преди 14 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниСветлин Желев - 11:25 | 11.08.2023

Самолетите на „ Аерофлот “ може да се наложи да кацат без спирачки поради глобите

Видео новиниЕмил Василев - 15:45 | 11.08.2023

Американски учени може би са разкрили „ петата естествена мощ “

АвтомобилиИван Давидов - 7:00 | 11.08.2023

Lucid със неприличен отрицателен връх единствено в границите на един ден

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Известният създател на разкрития за проектите на Apple – Марк Гурман, от страниците на Bloomberg през вчерашния ден за следващ път се опита да подреди наличната му информация за желанията на компанията да разшири гамата от процесори от семейството M3. По-старата версия с Ultra в името, съгласно неговите данни, би трябвало да получи 32 изчислителни ядра и до 80 графични, само че в портфолиото на компютрите на Apple няма да се появи преди края на 2024 година.

Поне, както изяснява Гурман, това са конфигурациите на M3 Ultra, които могат да бъдат проследени в логовете на разработчиците

Всъщност процесорът ще се предлага в две модификации с идентичен брой изчислителни ядра – 32 броя, само че броят на графичните процесори ще бъде или 64, или 80 броя. Сега M2 Ultra се предлага с 60 или 72 графични ядра, тъй че нарастването на тази характерност няма да е толкоз видимо.

Първите компютри на Apple, основани на простата версия на М3, както чака Гурман, ще се появят през октомври тази година. Процесорът с 8 изчислителни ядра (4+4) и 10 графични ядра ще бъде навътре в MacBook Pro, 13-инчовия и 15-инчовия MacBook Air, Mac mini и iMac. Таблетът iPad Pro от последващо потомство също ще получи този процесор. Както отбелязва източникът, компютрите MacBook Pro, основани на новия процесор, в допълнение към съществуващите конфигурации, ще се оферират във версии с 36 и 48 GB RAM.

Процесорите M3 Pro и M3 Max ще бъдат налични най-рано през идната година

Първият в главната настройка ще предлага 12 изчислителни (6+6) и 18 графични ядра, а в оптималната – 14 изчислителни (8+6) и 20 графични ядра. В скоби е посочено разпределението на броя на ядрата сред производителните и икономичните ядра. M3 Pro ще бъде в основата на 14- и 16-инчовите MacBook Pro и Mac mini.

M3 Max и в двете конфигурации ще предлага 16 изчислителни ядра (8+8), а броят на графичните ядра ще бъде 32 или 40. 14-инчовият и 16-инчовият MacBook Pro и Mac Studio ще се базират на тази серия процесори.

И най-после, флагманът M3 Ultra ще даде живот на Mac Studio и Mac Pro до края на идната година, в случай че до тогава гамата настолни компютри на Apple не бъде актуализирана. Лаптопите, основани на лични процесори на Apple, са толкоз мощни, че е мъчно да се оправдае забележителната надценка за настолните системи от позиция на разликите в продуктивността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР