Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14

...
Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Прояви се нашата несъстоятелност като член на ЕС

Ще се отразят ли здравните ограничения на вота на 14 ноември? И ще повлияе ли ръководството на коронакризата на резултата от вота? Отговор на тези въпроси дадоха социологът Андрей Райчев и политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия. Според Райчев имунизацията е единственото „ лечение” против страха, подбуден в хората. Той е на мнение, че би трябвало усилена полемика, както и позитивни образци на хора, които са ваксинирани.

„ От самото начало се разделихме на три – 20% считат, че това е пресилено. Други 20% считат, че е настъпил апокалипсис и се затвориха. 50 на 100 са нито по този начин, нито другояче. Те се „ лашкат” сред мненията. Тях също ги е боязън. Толкова ги изплашихме първоначално с трупове и прочие, че в този момент ги е боязън и от имунизациите. Това е свръхстрах, побъркване”, счита социологът.

Според Стойчев обаче, в случай че фрапиращите фрагменти от Италия при започване на пандемията бяха скрити, хората също са щели да подлагат на критика и това.

„ Тук се прояви нашата неплатежоспособност във връзка с участието ни в Европейски Съюз. Вместо да се интегрираме, ние се прилепихме към него. Като общество чакаме да получим високи стандарти на живот, без да даваме нищо в подмяна – като държание, като организация на ежедневните ни действия. Разликата сред нас и Западна Европа е ясна”, сподели политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР