Ще се опитаме с информационни табели да събираме пластмасите по

...
Ще се опитаме с информационни табели да събираме пластмасите по
Коментари Харесай

Държавата ще събира с информационни табели пластмасите по плажовете

Ще се опитаме с осведомителни табели да събираме пластмасите по плажовете . На базата на опита, който ще натрупаме, наесен ще търсим законодателно решение. На базата на този опит за идващото лято ще би трябвало да има нормативно обвързване. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с чистотата на плажовете на прага на летния туристически сезон.
Според данни на РЗИ 48 плажа са в доста положително или чудесно положение . Големите пречиствателни станции по морето към този момент работят, разясни министърът. По думите му през целия сезон няма да стопират инспекциите от страна на контролните органи. Не имало основни проблеми през миналия сезон, не чакаме и през този да има, сподели още Нено Димов.

Пластмасата е едно от доста сериозните провокации. Факт е, че другите прогнози приказват за 2025-2050 година, като, в случай че продължи трендът, в Световния океан ще има повече пластмаса, в сравнение с риба, означи Димов. Това бързане сега го свързвам по-скоро с желанието да се вземат ограничения. Но ще има доста наранени страни и би трябвало да се откри баланс.
Всяка промишленост ще пази своите ползи, по тази причина би трябвало да се откри салдото. Аз одобрявам упоритостта на Европейска комисия като катализатор за по-бързото решение на този проблем, разяснява още министър Нено Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР