Ще се опитам да съм демократичен на трибуната. Ще предприема

...
Ще се опитам да съм демократичен на трибуната. Ще предприема
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Ще бъда демократичен на трибуната, ще напомням на депутатите гласа на хората

„ Ще се опитам да съм либерален на трибуната. Ще подхваща ротационен принцип начело. Ще подсещам на депутатите гласа на хората “. Това сподели в изявление за bTV новият ръководител на Народно събрание Вежди Рашидов. Той акцентира, че единственото му предпочитание е хората на улицата да са усмихнати. На въпрос за какво въпреки всичко се съгласи да бъде определен на председателския пост уточни: „ В телефона имам сега над 400 позвънявания и съм ги запазил. 60% от тях споделиха за какво се отказваш? Христо Стоичков сподели същото от Маями “.

Рашидов разкри, че позицията му се е обърнала и се е съгласил да бъде определен, тъй като третия ден е почнало вразумяването. „ Трябваше да се откри една персона, която е по-малко подвластна. А аз не диктувам политиката на нещо. Аз вземам участие в политиката “, сподели той. Допълни също, че образувалият се параграф 22 е станал афектиран за българските жители.
Аз персонално съм срещу да се праща оръжие на гибелта,
само че в случай че това е държавната политика ще я поддържа, несъмнено. Това пък отговори на въпрос дали ще поддържа настояването на Демократична България да се изпрати оръжие за Украйна.

На въпрос какво е дал отговор на есемеса на артиста Христо Мутафчиев, който в първия ден му написа: „ Вие естествени ли сте? “, Рашидов отговори:

„ Няма нищо необичайно в това. Нормални хора ли сме? Държим цялостен народ в напрежение три дни. Ние сме народни представители. Тази дума народ малко я забравяме като влезем вътре. Чудя се какво ни става, като влезем вътре “.

Работата на депутатите е да основават закони, потребни за българите, разяснява още той.

По думите му най-лесно се работи с Бойко Борисов като водач. Той сподели, че са се чули и водачът на ГЕРБ го е поздравил. Казал му също, че стои достолепно.

Всички партии в българския парламент са законни,
няма прокажени партии,
разяснява още той на въпрос за Движение за права и свободи.

На различен въпрос – за празненството за негов рожден ден през 90-те, на което Илия Павлов му е дал плакет: „ основен мултак на България “, пък уточни:

Знам ги тези неща. Тиражират ги едни доста свободни медии в България. Те това вършиха и като бях министър.
Никога не съм работил една секунда в Мултигруп.
Познавам от социализма Илия Павлов, само че в никакъв случай нищо неприятно не ми е направил, с цел да не ми е другар. Тази мантра се върти по друга причина. Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата по времето на соца. Оттам го знам. Аз от другари не се отхвърлям и не предавам.

Рашидов разяснява и апела от през вчерашния ден на водача на Има Такъв Народ и тв водещ Слави Трифонов за президентска република. „ Това няма да го взема решение Слави Трифонов. Българският народ като дозрее до това, той ще вземе решение. А Слави – малко по-скромно, тъй като като паднеш от кораба, който си желал да рулираш… Нека си изкарва прехраната. Времето е в ръцете на хората. Аз красноречиво споделих: българският народ е този, който ни избира там, и той е, който ще ни изгони оттова “.

Новият ръководител на Народно събрание приключи изявлението си с думите: „ Тежка зима идва и би трябвало да се работи. Затова молих – малко се трансформираме в спектакъл, а тяхната работа е да работят. Имаме задоволително доста и надарени актьори “.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР