Ще се обсъди ситуацията след инвазията в Украйна в това

...
Ще се обсъди ситуацията след инвазията в Украйна в това
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на НАТО се събират на извънредна среща

Ще се разиска обстановката след нашествието в Украйна включително съществено укрепване на източния фланг
Министрите на защитата на НАТО се събират на изключителна среща, на която ще обсъдят развиването на обстановката след нашествието на Русия в Украйна - включително и съществено укрепване на източния фланг. Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази опасения, че Русия употребява изказванията си за биологични лаборатории и химическо оръжие в Украйна като предлог да стартира нова интервенция. Той напомни, че до момента тя е отправяла редица погрешни изказвания, в това число че няма да атакува Украйна или да убива цивилни. Столтенберг акцентира, че нашествието, както и военната й интеграция с Беларус основават нова действителност в Европа, което постанова и преструктуриране на военното разположение на Алианса.

Министрите ще обсъдят съответни ограничения за увеличение на сигурността в дълготраен проект във всички области, акцентира БНР.

На изключителната среща България ще бъде показана от отрасловия министър Драгомир Заков. Страната ни ще излезе с предложение за бойната група на основата на батальон. Сформирането на която, по думите на министър Драгомир Заков, е на много напреднал стадий. И ще се чакат предложенията на съдружниците за попълването ѝ със качества, които българската войска няма.

Съставът на бойната група евентуално ще е явен до идването на шефа на Пентагона Лойд Остин в България, стана ясно от думите на Драгомир Заков.

Посещението на министъра на защитата на Съединени американски щати се чака да е след срещата в Брюксел. Страната ни евентуално ще търси и поддръжка от НАТО за защитата на въздушното пространство. Заради редица ограничавания българските МиГ-ове и съгласно министър Заков летят в изискванията на изтичащ запас, без опция за подновяването му в страни като Беларус и Русия. НАТО сега подкрепя защитата на въздушното ни пространство с четири изтребителя „ Юрофайтър “. Очаква се да дойдат три изтребителя Ф-35.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР