Ще се обърнем към всички партии, които виждат Европа като

...
Ще се обърнем към всички партии, които виждат Европа като
Коментари Харесай

Асен Василев: На 2 април трябва да решим дали искаме европейски доходи или постна пица и латиноамериканска икономика

Ще се обърнем към всички партии, които виждат Европа като бъдещето на България, тъй като доста партии настояват, че водят България към Европа, само че това не е по този начин. 

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия един от водачите на обединението " " - " ".   

" Последните 12 години градим една стопанска система от латиноамерикански вид. При нея парите стигат единствено до дребен брой хора и компании. На всички останали хора в страната приходите изостават и не порастват. С павителството " Петков " доказахме, че всичко това може да се проемни. Сега ни упрекват изцяло безпочвено за инфлацията. Инфлацията е привенесена, тъй като ние сме част от европейския пазар. Аз желая да задам един въпрос - с какъв брой би трябвало да се вдигнат пенсиите и заплатите на хората в България, с цел да сменим с 1% цената на на яйцата и храните в Европа? Това е невероятно. Доходите на българите би трябвало да порастват и да изпреварват инфлацията ", безапелационен бе Василев.  

" Отново ще повторя, че у нас инфлацията е привнесена. Ние имаме най-иската инфлация в Източна Европа, пред нас е единствено Румъния. Европейските цени са тук. Въпросът е заплатите да станат европейски. Доходите би трябвало да продължат порастват. Ние няма да вдигаме данъци. Данъците би трябвало да се събират, а не да се подвигат. Ще подкрепим всички хрумвания, които водят България към Европа. Таван на цените е неработеща мярка. Пробваха я в Унгария и в този момент там има най-висока инфлация в цяла Европа. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да си прави работата и да постанова санкции ", разкри. 

" На 2 април има явен избор - дали да вървим към Европа или да се върнем към постната пица и латиноамериканската стопанска система. Когато бяхме първи на изборите, ние сглобихме държавно управление и поведохме България към Европа. Когато ГЕРБ станах първи на последните избори, те не направиха нищо. Избирателите би трябвало да решат по кой път и посока желаят страната да се движи. Ние ясно сме декларирали, че ще водим България към Европа. ГЕРБ на плакатите си ясно декларират, че желаят да ни върнат към постната пица. Нека всички свободни хора гласоподават на 2 април и да решат ориста на България ", прикани той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР