Ще се обърне към американците следващата седмица Президентът на САЩ

...
Ще се обърне към американците следващата седмица Президентът на САЩ
Коментари Харесай

Байдън обяви, че се отказва от участие в борбата за Белия дом и подкрепи Камала Харис

Ще се обърне към американците идната седмица
Президентът на Съединени американски щати съобщи на страницата си в обществената мрежа X, че се отдръпва от президентската конкуренция, като даде обещание да се обърне към американците през идната седмица.

Ето какво гласи посланието на Джо Байдън:

Мои съграждани, американци,

През последните три години и половина постигнахме огромен прогрес като нация.

Днес Америка има най-силната стопанска система в света. Направихме исторически вложения във възобновяване на нашата нация, в намаляването на разноските за медикаменти с рецепта за възрастните хора и в разширението на наличното опазване на здравето за рекорден брой американци. Осигурихме сериозно нужните грижи за един милион ветерани, изложени на въздействието на токсични субстанции. Приехме първия закон за сигурност на оръжията от 30 години насам.

Назначихме първата афроамериканка за член на Върховния съд. И приехме най-значимото законодателство в региона на климата в историята на света. Никога Америка не е била в по-добра позиция за водачество, в сравнение с през днешния ден.

Знам, че нищо от това не би могло да бъде направено без вас, американския народ. Заедно преодоляхме пандемия, която се случва един път на век, и най-тежката икономическа рецесия след Голямата меланхолия. Защитихме и съхранихме нашата народна власт. И съживихме и укрепихме съюзите си по света.

За мен беше най-голямата чест в живота ми да послужвам като ваш президент. И въпреки че имах желание да се кандидатирам за преизбиране, считам, че е в най-хубавия интерес на моята партия и на страната да се отдръпва и да се съсредоточа само върху осъществяването на отговорностите си като президент до края на мандата ми.
  
По-късно тази седмица ще се обърна към Нацията и ще опиша по-подробно за решението ми. Засега ми позволете да изразя най-дълбоката си признателност към всички, които работиха толкоз интензивно, с цел да бъда избран отново. Искам да благодаря на вицепрезидента Камала Харис за това, че беше извънреден сътрудник в цялата тази работа. И позволете ми да изразя откровената си признателност към американския народ за вярата и доверието, които ми оказа.

Днес имам вяра в това, в което постоянно съм вярвал: че няма нищо, което Америка да не може да направи - когато го вършим дружно. Просто би трябвало да помним, че сме Съединените американски щати.

Малко по-късно Байдън съобщи, че поддържа Камала Харис като претендент за президент и пожела победа на демократите. В коментар за Си Ен Ен пък претендентът на републиканците Доналд Тръмп съобщи, че е по-вероятно той да победи Харис, в сравнение с Байдън, който съгласно него е най-слабият президент.

Вицепрезидентът Камала Харис получи поддръжката на президента Джо Байдън, с цел да заеме мястото му като претендент за президент на Демократическата партия в - поддръжка, която той направи, откакто разгласи, че се отхвърля от кандидатурата си за преизбиране.

Решението на Байдън да се откаже от присъединяване прекъсва процеса на номиниране, което значи, че Харис или всеки различен демократ може да се кандидатира за номинацията на партията. Делегатите, които бяха определени по време на първичните избори да поддържат Байдън, в този момент ще бъдат натоварени със задачата да гласоподават кой ще бъде претендентът на партията. Националният конгрес на Демократическата партия ще стартира на 19 август в Чикаго, а с поддръжката на Байдън Харис незабавно се трансформира във любимец, разяснява Ен Би Си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР