Ще се направят промени в тол системата, като намеренията са

...
Ще се направят промени в тол системата, като намеренията са
Коментари Харесай

Служебният министър преразглежда тол системата

Ще се създадат промени в тол системата , като желанията са да се приложи методика, употребена в други европейски страни, тъй че да се реализира по-високо таксуване на директния трафик и по-облекчено за родните превозвачи. До една седмица ще се излезе с съответно решение, даде обещание длъжностен транспортен министър Христо Алексиев след среща с представители на браншовите организации в региона на транспорти на пасажери и товари.

Ще се преразгледа и обсегът на второкласната пътна мрежа на тол системата .

Алексиев посочи въпреки всичко, че страната не желае за загуби доходи от плануваното, само че и " няма да откриваме топлата вода " . Трябва да се създадат съответните калкулации, с цел да се види с какъв брой би трябвало да се усили тол таксата на директния трафик, посочи Алексиев на въпрос на News.bg.

Цялостен одит на тол системата би лишил доста време, належащо е да се направи, само че служебният министър не разполага с такова време.

Христо Алексиев не счита, счита, че е обикновено при толкоз доста рецесии автомобилният превоз да бъде поставян в тежко положение и разноските за бранша да порастват. " Транспортът заради обстоятелството, че беше неглижиран, сътвори доста високи разноски, които се отразява на всяка една суровина, стока и услуга ", уточни служебният транспортен министър. Той даде обещание и стъпки и ограничения за стопиране и даже намаляване на инфлацията, в това число и ограничения от спешния щаб за ескалиращите цени на горивата, с цел да се спрат рецесиите в транспортния отрасъл.

Няма по какъв начин от дребна България да борим международните рецесии , ескалацията на цени на международен мащаб, само че добре се вижда, че в случай че растежът на инфлация приблизително за Европа е 1%, в България ще падне повече, надява се транспортният министър. Ако се приложат избрани ограничения, растежът на инфлацията ще се приближи до междинния растеж на инфлацията в Европа.

На брифинга в МТ бе изразено общото удовлетворение от възобновения разговор сред страната и сектора. Превозвачите припомниха огромното напрежение, изгубения разговор, репресиите, неглижирането на проблемите им, макар предизвестията, че по този начин се трансформират в генератор на инфлационните процеси.

Йордан Арабаджиев , ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи, съобщи, че превозвачите съумели да устискат, с цел да не бъде българският превоз пленник на егото на един човек. Превозвачите са усмихнати, тъй като виждат новото лице на страната. Служебният транспортен министър сподели по какъв начин би трябвало да се възвърне и води разговор, удовлетворен е Арабаджиев от отрасловия длъжностен министър.

Превозвачите са поискали незабавни рокади в Автомобилна администрация от служебния транспортен министър.

Магдалена Милтенова , ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи, добави, че има сериозен проблем с цената на метановото гориво, което към този момент доближава за литър 6.10 лева При тази цена на горивата рискът от прекратяване на активността на работа е доста огромен, предизвести тя. Тя изиска от служебното държавно управление да поправи едно от последните постановления на кабинета " Петков " за подкрепяне с 20 млн. лева на междуселищните транспорти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР