Ще се направи обстойна проверка на пътните знаци и маркировката

...
Ще се направи обстойна проверка на пътните знаци и маркировката
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов разпореди мерки за сигурност и безопасност по време на първия учебен ден

Ще се направи обстойна инспекция на пътните знаци и маркировката по улиците

Кметът Димитър Николов разпореди да бъдат подхванати нужните дейности от виновните органи, с цел да се избегнат произшествия по време на първия образователен ден.

Това стана на работна среща с представители на полицията, общинската работа „ Управления при рецесии публичен ред и сигурност “ и общинския отдел „ Безопасност и организация на придвижването “. В срещата взе участие и зам.-кметът по обучение опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева.

„ Безопасността на децата е наш максимален приоритет. Затова приканвам всички, които имат отношение към първия образователен ден, да съблюдават прецизно спазването на разпоредбите за сигурност и да не позволяват произшествия. “, сподели кметът Николов.

По време на работната среща бяха набелязани съответни ограничения, които да се извършват при започване на образователната година. От полицията ще провеждат акции за попречване разпространяването на наркотични субстанции в регионите на образователните заведения. Засилен надзор ще се прави на придвижването по пътищата при пешеходните пътеки, където пресичат доста деца.

Съвместно с РЗИ ще се вършат инспекции за тютюнопушене в регионите към учебните заведения. Инспекции ще се извършат и на комерсиалните обекти за продажба на алкохол и цигари.

По разпореждане на Димитър Николов ще се направи обстойна инспекция на пътните знаци и маркировката по улиците, с което да се увеличи сигурността на придвижването край учебните заведения в Бургас.

След началото на образователната година следва среща с родители, на която ще им бъдат разяснени насоките, по които би трябвало да се работи за обезпечаването на безвредна среда за децата.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР