Ще се напълни ли къщата ви с дечица? Или самотен

...
Ще се напълни ли къщата ви с дечица? Или самотен
Коментари Харесай

Колко деца ще имаш? Зависи от характера

Ще се изпълни ли къщата ви с дечица? Или уединен отрок гордо ще се перчи на фамилните вечери? Или пък ще предпочетете кариерата пред потомството? Зависи от нрава ви, сподели изследване на експерти от Хелзинки. Характерът дефинира броя на челядта - най-малко в страните с висока раждаемост.

Изследването е извършено в Сенегал - съгласно ръководителя Маркус Йокела страна, в която изискванията наподобяват тези, в които е еволюирало човечеството. Неговото любознание е ориентирано към въпроса за какво се разграничават човешките характери и по какъв метод еволюцията се е намесила в оформянето им.

Статистическите резултати не били планувани от екипа. Населението на Сенегал било тествано за " Големите пет " индикатора на човешкия темперамент - невротичност, екстровертност, дружелюбие, почтеност и неприкритост. Съвсем ненадейно се оказало, че не отзивчивите, а невротичните дами, които постоянно трансформират настроенията си и имат склонността да се тревожат за щяло и нещяло, нормално стават и най-плодовитите майки - с 12% по-плодовити от всички останали. Екстровертните мъже пък, както се и чака, са татковци на най-вече дечица.

Но за какво невротичките са толкоз плодовити? Според учените, отговорът се крие в заложената в доста от тях обществена амбициозност, която по едно и също време унищожава вътрешното им успокоение и ги тласка да си намерят допустимо най-хубав сътрудник. Нервните дами са и по-сексуално дейни, може би тъй като вътрешната им неустановеност ги кара да вършат всичко допустимо, с цел да задържат мъжа до себе си. Всичко това са спекулации, само че още една забавна причинност бе обвързвана с децата на невротичните дами - като се изключи че са доста, те са и в по-лошо здраве от останалите, което пък понижава възможностите им да оцелеят. Причините за това към този момент са незнайни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР