“Ще се компенсират най-уязвимите - не само пенсионерите, но и

...
“Ще се компенсират най-уязвимите - не само пенсионерите, но и
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Нашата основна цел е да компенсираме доходите на най-уязвимите хора


“Ще се компенсират най-уязвимите - освен пенсионерите, само че и работещите фамилии с деца. Така че приходите на българите да бъдат обезщетени поради настоящата инфлация. А от 1 октомври към този момент е дадено в обединението, че съвсем напълно ще се осъществят нашите планове за преформатиране на пенсионната система. Това е нещо, за което приказваме от 10 години.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на бюджетната комисия в Народното събрание проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria on AIR.

Гечев бе безапелационен, че би трябвало доста да се внимава, когато приказва някой от обединението, тъй като обществото го приема като ангажимент от ръководещите.

" Различни са партиите в обединението и няма по какъв начин на 100% да се осъществят предложенията на всички. Трябва да се реализира баланс на ползите и аз не утвърждавам опита на избрани членове от обединението да си преписват заслуги, разбирам го като политически маркетинг”, сподели още той.

„ В последните дни всички желаят помощ от страната. Едни компании желаят да им плащаме покачването на цената на горивата, а други да им заплаща страната разликата в цената на електричеството”, добави Гечев и акцентира, че няма по какъв начин бизнесът да желае помощ от страната единствено като е в мъчно състояние, а когато стопанската система върви напред да декларират, че страната не би трябвало да се намесва.

В умозаключение социалистът означи, че най-важната промяна в правосъдната система няма по какъв начин да стане без по законов път да бъдат изменени груповите органи, които избират основен прокурор и съответните правосъдни органи. „ Българите имаме съображение да не сме удовлетворени от това, че делата се точат с години и виновниците не са наказани”, разяснява Гечев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР