Ще се използва в лаптопи и двуекранни устройства като Surface

...
Ще се използва в лаптопи и двуекранни устройства като Surface
Коментари Харесай

Олекотена Windows 10X излиза през следващата година

Ще се употребява в преносими компютри и двуекранни устройства като Surface Neo

Windows 10X ще работи на евтини преносими компютри и устройства с два екрана
(снимка: Microsoft / Twitter)

Microsoft неведнъж забавяше стартирането на Windows 10X, олекотена версия на своята операционна система, предопределена за мобилни устройства. Според последни информации, новата Оценка за съвместимост ще се появи през първата половина на идната година.

Windows 10X е самобитен отговор на Chrome OS – елементарна и лека операционна система за евтини преносими компютри. Това е едно от целевите приложения на платформата, а другото ще бъде в преносими компютри и таблети с два екрана като Surface Neo.
още по тематиката
Миналата седмица Microsoft разгласи редица нови хардуерни артикули, само че от формалния уебсайт на компанията изчезна Surface Neo. Смята се, че това се случва точно заради недостъпността на Windows 10X.

Дори се появиха клюки, че олекотената операционна система още веднъж е отсрочена за неопределен срок. Но съгласно обява на IT Home, създаването на Windows 10X протича по проект и евентуално към този момент завършва.

Твърди се, че Windows 10X ще излезе публично през първата половина на 2021 година, а първите устройства под нейно ръководство ще бъдат пуснати в продажба напролет на 2022 година Пускането на Windows 10X ще съвпадне с обичайна пролетна актуализация на Windows 10.

Microsoft промени тактиката за актуализиране на Windows 10 – вместо две огромни обновявания (пролет и есен), в този момент ще излиза единствено едно. Що се отнася до първата актуализация на Windows 10X, тя се чака през първата половина на 2022 година и ще обезпечи поддръжка на устройства с два екрана. Тоест, в началото системата ще бъде съвместима единствено с обичайни преносими компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР