Ще се изисква ли скоро трета доза ваксина срещу коронавирус

...
Ще се изисква ли скоро трета доза ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

France Soir: Ваксинираните с две дози ще се смятат ли скоро за неваксинирани?

Ще се изисква ли скоро трета доза ваксина против ковид във Франция? Този въпрос си задават от френския всекидневник France Soir в материал, озаглавен.

Както по-младите французи, по този начин и над 65-годишните, към този момент получили по две дози от препаратите против COVID-19, не бързат да си слагат третата доза, тъй като не желаят да влизат в този безконечен кръг. Но министърът на опазването на здравето Оливие Веран търси способи да ги принуди по всевъзможен начин, отбелязва изданието. Мотивирайки се с потребността от отбрана на здравната система, той показва, че не би трябвало да се претрупват лечебните заведения, които така и така с идването на грипа ще бъдат претъпкани. Предупреждението е, както постоянно, съпроводено със закани за налагане на ограничавания, написа изданието.
 Le monde: Във Франция избират да закриват болнични кревати и да уволняват неимунизиран личен състав Le monde: Във Франция избират да закриват болнични кревати и да уволняват неимунизиран личен състав
От 15 септември медицинските служащи във Франция, които не са имунизирани към този момент нямат право да упражняват специалността си. Законът от 5...

В свое изказване пред здравния Съвет на 6 октомври министър Веран е отправил предложение „ да се отстранен преимуществата, предоставяни от здравния пропус за всички тези, които не са получили третата си доза седем месеца след слагането на втората “.

Веран не е единственият върховен функционер, който се изпуска с сходни недвусмислени изказвания. На 14 октомври Елизабет Борн, министър на труда, заетостта и интеграцията на Франция, на собствен ред приказва по тематиката. Тя също оправда нуждата от слагане на бустерна доза с „ внезапния спад на имунитета шест месеца след двете инжекции “. „ Когато сте възрастен човек, имунизиран преди повече от шест месеца, това е в действителност доста значимо - знаем, че имунитетът внезапно пада след шест месеца, тъй че безусловно би трябвало да се постави тази трета доза ”, съобщи Борн в телевизионното студио. Тя също не изключи опцията отказалите да си слагат трета доза да изгубят здравния си пропуск.

Още преди два месеца, по време на конференция на 26 август, министърът на опазването на здравето Веран към този момент говореше за нуждата от третата доза, напомня изданието. Тогава обаче той даде обещание, че това няма да даде отражение върху здравния пропуск. Но това беше преди... Малко по малко примката се стяга за всички французи, както имунизирани, по този начин и неимунизирани, написа France Soir.

" Обещанията са наложителни единствено за тези, които им имат вяра. " Тази фраза, приписвана от време на време на Жак Ширак, а различен път на Шарл Паскуа, прилепва идеално на това държавно управление, чиито успокояващи речи като че ли имат за цел само да скрият същинските им планове - да се постави завършек на самостоятелните свободи, приключва материалът.
 260 души във Франция са получили коронавирус ваксини с изминал период на валидност и ще бъдат имунизирани отначало 260 души във Франция са получили коронавирус ваксини с изминал период на валидност и ще бъдат имунизирани отначало
Ваксини на Pfizer, чийто период на валидност е изминал още на 5 септември, са били инжектирани сред 7 и 21 септември на към 260 души във...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР