Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна,

...
Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна,
Коментари Харесай

Гласуваме с три бюлетини на 29 октомври

„ Ще се гласоподава с 3 типа бюлетини в цялата страна, в София в няколко кметства ще бъдат 4, като хартиените бюлетини ще бъдат с друга дължина според от броя на претендентите, които са регистрирани във всяка Общинска изборна комисия “.

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ зам.-председателят на Централната изборна комисия /ЦИК/ Росица Матева във връзка идните избори за кметове и общински съветници на 29 октомври в цялата страна.

Тя добави, че образците на хартиените бюлетини ще бъдат показани скоро , а тези за машинния избор ще наподобяват по същия метод на екрана на устройствата, само че към момента не е ясно по какъв начин тъкмо ще бъдат подредени

Секционните изборни комисии няма да сумират резултатите от двата типа гласоподаване, защото на предходните избори този способ е довел до огромен брой неточности .  Двата типа бюлетини също по този начин ще бъдат поставяни в две разнообразни кутии, като по този метод ще се улесни работата при преброяването им в края на изборния ден.

Росица Матева посочи, че гласоподавателите ще имат опция да гласоподават единствено за общински съветници , само че след това няма да могат да се върнат и да гласоподават още веднъж за кмет. 

На идните избори още веднъж ще има видеонаблюдение, само че от ЦИК не чакат проблеми с него. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР