Ще се боря докрай преди крайния срок 29 март да

...
Ще се боря докрай преди крайния срок 29 март да
Коментари Харесай

Меркел: Ще се боря докрай за сделка за Брекзит

Ще се боря до дъно преди крайния период 29 март да реализираме съглашение за проведено излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз. Вече нямаме доста време, единствено няколко дни, съобщи на конференция в Берлин немската канцлерка Ангела Меркел, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Запитана дали е подготвена да предложи на английската министър-председателка Тереза Мей нова договорка за Брекзит, Меркел сподели, че си е " отбелязала с интерес " вчерашното разпореждане на ръководителя на английския парламент, че с цел да предложи на трето гласоподаване два пъти отхвърленото си съглашение за развода, Мей би трябвало да го промени, показва Ройтерс.

" Сега ще забележим какво ни споделя Тереза Мей, какви са желанията й и ще се опитаме да отговорим на тях ", означи канцлерката.

" Ще следим доста деликатно по какъв начин реагира английското държавно управление на казаното през вчерашния ден в Народното събрание ", добави тя.

На въпроса дали е подготвена да се даде на Англия пролонгация за Брекзит, Меркел отвърна, че би желала връзките с Англия да са доста положителни и след излизането на страната от Европейски Съюз.

Германският външен министър Хайко Маас сподели през днешния ден, че би предпочел да се даде на Обединеното кралство повече време за Брекзита, в сравнение с да се стигне до нежелания сюжет с разлъка без договорка.

" Ако е нужно повече време, постоянно е по-добре да има още един кръг договаряния, в сравнение с Брекзит без договорка ", сподели министърът на конференция в Хелзинки, в която взе участие дружно с сътрудниците си от Финландия, Швеция и Дания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР