Ще се борим до дупка за теб, братко. Това написа

...
Ще се борим до дупка за теб, братко. Това написа
Коментари Харесай

Братът на Плъха: Време е да съдим жената на доктора, борим се до дупка

" Ще се борим до дупка за теб, братко. " Това написа в обществената мрежа на негоден български с латински букви братът на Жоро Плъха. В поста си той афишира, че е време да съдят дамата на доктора, тъй като лъже. Въпросният пусна и живо предаване от погребалното шествие из улиците на " Столипиново ". Профилът обаче бе заличен през днешния ден следобяд.

Plovdiv24.bg показа през седмицата цялостен запис на брифинга, както и обобщение на всичко, изнесено на него. 

" Твърдеше се, че крадецът (пострадалият), който фактически е апаш и това е реалност, е влезнал в дома на обвинения в жилището. Твърдеше се, че е имало съизвършител. Твърдеше се, че в жилището са били брачната половинка и двете деца на доктора. Твърдеше се, че огнестрелното оръжие е било владеене на самия апаш или на неговия съизвършител ", стартира областен прокурор Румен Попов. След голям брой следствени действия и след разпит на повече от 15 очевидци е открито:

Към момента на осъществения опит за кражба от страна на убития в жилището на втория етаж не са били нито брачната половинка, нито двете деца на Иван Димитров, фамилията на доктора се е намирало, а и понастоящем живее, в Крумово. Този факт се открива от показанията на Димитров, в това число пред неговия юрист. 

Втори факт - убитият Джевизов не е имал съизвършител. Опитал се е да краде не от жилището на Димитров, а от гаража, който се намира в двора на кооперацията. 

Трето - открито е изрично, че конфликтът сред двамата и последвалите изстрели са се случили в двора на кооперацията, а не в жилището. Установено е също, че преди този момент докторът близо 30 минути е следил приготовленията на кражбата, без да алармира на който и да е било, в това число и на правоохранителните органи. 

След това, въоръжен с нелегално притежаван револвер " Валтер ", е слязъл в двора, с цел да " прекрати кражбата ". По описа на самия Димитров, първо е извикал " Стой, полиция ", стрелял е предупредително и по-късно е изстрелял " целия пълнител ". 

" Нападението обаче е станало до гаража, изстрелите са пред вратата на гаража, на улицата, а не в жилището ", разясни Румен Попов.

Междувременно, когато Плъха е побягнал, почнал да замерва доктора с предмети. 

" На три пъти е променяна версията какви са тези предмети - железна тръба, табела и нож ", описа още прокурор Попов. Самият нож обаче не е бил владеене на крадеца, в следствие е открит в дома на доктора - почистен от кръвта. 

В последна сметка крадецът съумява да измине 110 метра и се е скрил до автомобила, където на идната заран е открит и трупът му. Прострелян е от упор в гърдите, изстрелът е от горната страна надолу, защото Джевизов е бил невисок - към 1,65, а докторът близо 2 метра, описа окръжният прокурор. Приблизителният час на гибелта е 2 след среднощ.

След случая докторът звъни на двама свои другари, единият му оказва помощ да заличи и изхвърли следите от мястото на престъплението, другият пък има отношение към укриване на револвера. 

За всичко това има свидетелски показания и на помагача, и на самия лекар. Има и видеозаписи, които демонстрират дейностите след стрелбата. Записи на самата пукотевица весе още не са се появили, въпреки че сега се открива има ли изтрити такива, тъй като докторът е помолил двама души, притежаващи камери в региона, да изтрият записи на сутринта след убийството.

Остава да виси въпросът за какво докторът не се е обадил на 112 след стрелбата, въпреки че е бил молен категорично и от приятеля - помощник и от вуйна си, която е измежду разпитаните очевидци. Димитров изрично отказал. 

Освен всичко в дома му са открити и други муниции, държани без позволение - 17 патрони, 16 броя за " Макаров " и един от непостоянен диаметър. Справка обратно във времето пък демонстрира, че във връзка с старите кражби, жертва на които е станало фамилията, е имало две остарели каузи за обири от същия този злощастен гараж, последното обаче е от 2003 година. 

Наблюдаващият прокурор Георги Пенев пък разяснява, че докторът, който " сега е един народен воин е направил престъпление по член 119 по отношение на член 115 - превишаване рамките на неизбежна защита, ще му бъде повдигнато и обвиняване по член 339 за нелегално владеене на патроните и револвера, с който е умъртвил крадеца ". Да първото престъпление се плануват до 5 години затвор, а за второто от 2 до 8 години затвор. Иван Димитров към този момент е с изменена мярка за неотклонение " подписка ", тъй като няма заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение, уточни още Пенев. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР