Ще сбъркат партиите, които не си дадат точна сметка за

...
Ще сбъркат партиите, които не си дадат точна сметка за
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Има подозрения, че партиите на протеста много държат да пуснат дистанционно гласуване

Ще сбъркат партиите, които не си дадат точна сметка за публичната поръчка, която имаме – за ободряване на политиката, не за реванш, не за линч над Борисов, само че никога не и за още от остарялото. Това сподели пред " Фокус " изпълнителният шеф на „ Галъп Интернешънъл “ Първан Симеонов.

Според него е наивно упованието за нови фигури, защото политиката от време на време е опит, прагматизъм и изкуство на вероятното.

„ Тази социална неточност в България, тази социална доверчивост, присъща очевидно за всяко потомство, в това число и за младежите, които взеха решение изборите на 4 април, е хубаво да се разсейва от време на време. Не съм забелязал хората в България да са станали доста по-доволни от политиката освен това непрекъснато идване на нови “, разяснява политологът.

Реториката на партиите от митинга е предизборна, а не следизборна, изясни Първан Симеонов, само че страната има потребност от ръководство.

„ Това е изразителност на партии, които се готвят за избори, а не да ръководят, а страната има потребност от ръководство сега. Най-важното в страната не е лустрация, премахването на талона, изрично дневният ред на страната не е обвързван и с изборното законодателство.

Има съмнения, че партиите на митинга доста държат да пуснат отдалечено гласоподаване, тъй като считат, че това ще увеличи техния резултат и тук имаме проблем, тъй като някак не беше хубаво да се сменя изборно законодателство в „ 12 без 5 “, а в този момент ще създадем тъкмо това.

В момента сякаш новото болшинство, което се образува, продължава да се занимава повече с процедурни, в сравнение с със съдържателни проблеми. Важно е част по-скоро в България да се работи по стопанската система, по обезщетителните ограничения, по здравната рецесия, да има някаква форма на пълноценно ръководство “, акцентира Първан Симеонов.

По думите му би трябвало да се види от какво има потребност страната и да се направи. Именно това е мярката сред стремежа и мъдростта, сподели още Първан Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР