Ще съдя МВР за 24-часовия си арест. Това заяви бившият

...
Ще съдя МВР за 24-часовия си арест. Това заяви бившият
Коментари Харесай

Бившият шеф на КАТ-София: Ще съдя МВР за ареста си

„ Ще осъждам Министерство на вътрешните работи за 24-часовия си арест ”. Това съобщи някогашният шеф на КАТ-София Тенчо Тенев във връзка неговия арест като шеф „ Охранителна полиция ” в Асеновград, съобщи.

По думите му от 10-те автомобила на районното ръководство в Асеновград, 5 били съвсем за бракуване. След като съумял да възобнови колите, да постави осветяване и видеонаблюдение в РПУ-Асеновград, въз основата на донос той е упрекнат и задържан. На 28 февруари 2023 година Окръжна прокуратура го оневини.

Относно подкупите, той съобщи, че може би в доста редки случаи се взема рушвет от служители на реда за прикриване на произшествия. Той съпостави възнагражденията на българските и на гръцките служители на реда. „ Един наш служител на реда взема годишно по 7 000 евро заплата, до момента в който гръцките взимат по 17 000. Ако увеличим заплатите на служителите на реда и създадем контрола към тях по-строг и им се дадат обществени привилегии, надали ще си разрешат да вземат рушвет, с цел да изгубят всичко това ”, сподели Тенев.

За решението на Конституционен съд, че е нелегално да не се връщат/издават шофьорски книжки на водачи, които не са си заплатили санкциите за КАТ, той сподели, че е нужно да се откри различен метод страната да си прибере парите.

В началото на предаването той помоли хората да се преценяват с пътната конюнктура и сигналите, да карат рационално.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР