Ще съдействаме на прокуратурата, за да се установи дали заменката,

...
Ще съдействаме на прокуратурата, за да се установи дали заменката,
Коментари Харесай

И пред камера властимащите в София лъжат хората в очите!

Ще спомагаме на прокуратурата, с цел да се откри дали заменката, при която строителната компания НИКМИ АД получава парцел, на който желае да строи небостъргач от 43-44 етажа е законна. Това увериха общинските съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Ботьо Ботев, Силвия Христова и Михаил Владов по време на среща с жители на " Стрелбище ".
Коментар на редактора
Тази позиция, изказана на преднамерено събитие, особено проведено да успокои страховете на жителите на „ Стрелбище “, е реалност от края на февруари! Тя не беше шумно оповестена и пристигна, откакто на основния проектант Здравко Здравков и общинските съветници от ГЕРБ Силвия Христова (тя е и ръководител на Комисията по архитектура и градоустройство), Ботьо Ботев и Михаил Владов трябваше да дават отговор на въпроси на жителите на " Стрелбище " ще стане ли факт градежа на 44-етажна постройка навръх кръстовището на булевардите " България " и " Петко Тодоров ", в единствената по-голяма градинка на квартала. Проектът е на строителната компания НИКМИ, притежатели на която са Милчо Благоев и Николай Козанов.
Един от поставените въпроси на представителите на общинската власт беше ще спомагат ли в посока квалифициран от прокуратурата митинг против решението на Столичния общински съвет (СОС) от 2006 година да бъде направена заменка, с която Благоев и Козанов да получат апетитния парцел – парцел, който по-късно е очакван за зелена територия. Отговорът е прочут и го има и на ВИДЕОЗАПИС (най-долу в статията) - в случай че някой нещо не си спомня какво е приказвал (специално думите на консултант Ботьо Ботев - от 19:39 минута нататък, които бяха подкрепени от присъстващите на срещата му сътрудници от ГЕРБ): " ".
Само действителността е друга. Защото в решението на съда, с което не се позволява (засега) дело срещу заменката, проличава следният текст: " посредством процесуални представители за неоснователност на митинга "! Или с други думи Столичният общински съвет работи ПРОТИВ анулация на решението си, ПРОТИВ публичния интерес в съответния случай! Нищо изненадващо, само че гнусно, грозно и долно след многократните уверения на общински съветници от ГЕРБ, че няма да бъде разрешен градеж на небостъргач! Колко костват освен това състояние?
В позицията на юристите на СОС има и различен забавен миг: " Твърдените в митинга (на прокуратурата) пороци биха могли да обосноват незаконност (на решението на СОС да хариже парцела на НИКМИ), а не претендираната незначителност ". Именно на това съображение съдът не позволява да почне дело – тъй като жалбата не е за незначителност, а за незаконност! Точно това демонстрира и какъв брой прокуратурата пък си прави работата по случая с концепцията да спре безобразието! Защото претекст за незначителност има – че решението е взето не с квалифицирано болшинство от 39 съветници, а от 38! Но прокуратурата очевидно не натъртва и даже не загатва това събитие! Все едно да можеш да биеш дузпа и да решиш да риташ топката към тъча!
Съдебното решение може да се апелира в период от 7 дни. Ясно е къде е грешката на хартия на прокурор Радослав Стоев. Въпросът е дали неговата неточност е като обещанията на общинските съветници?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР