Ще събера тези 5000 лв., за които ме съди синът

...
Ще събера тези 5000 лв., за които ме съди синът
Коментари Харесай

Авторът на чалга версията на „Моя страна": Не вярвам, че синът на Емил Димитров ще даде парите за благотворителност

" Ще събера тези 5000 лева, за които ме съди синът на Емил Димитров, само че желая да знам сигурно, че той ще ги даде за щедрост.

Това сподели рапърът от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона. Миналата година той извърши в кючек вид шлагера на естрадната легенда " Моя страна “. Гръмна скандал, а синът на българския поп крал подаде иск против Фараона в съда.

От своя страна, Емил Димитров-син съобщи, че " дали ще подари парите, по кое време и защо, е персонално негово решение и волеизявление “ и никой няма право да се меси. " Ако всякога загатвам какви дарения съм правил ще замязя на пазаруване на индулгенции. Аз нямам никаква потребност от това “, безапелационен е Емил Димитров-син.

На 16 януари в Плевенския съд бе първото гледане на делото. Рапърът обаче не е бил видян в правосъдната зала. Галовски е бил болен и добави, че чака да научи детайлности за хода на делото от своя юрист, само че не уточни името му.

" Съдът ще вземе най-адекватното решение по случая. Ако съм наказан, реакцията ми ще бъде обжалване. Аз съм незает, нямам никакви приходи по документи и сумата не е по силите ми “, коментира своята тактика по делото Кристофър Галовски.

Изпълнителят, " осквернил “ съгласно някои от известните почитатели на Емил Димитров неофициалния химн на България, разкри, че е правил опити да се споразумее с наследника му преди завеждането на делото, само че постоянно е удрял на камък.

" Опитите бяха несполучливи, тъй като Емил Димитров-младши искаше да му се дадат пари непосредствено на него. Сега към този момент публично желае да ги вземе “, твърди артистът. " Ако ме осъдят да платя тези пари, ще бъда задоволен, в случай че в действителност те бъдат дарени. Защото имам подозрения, че това ще стане. Просто това е казано за пред народа, пред хората “, не крие недоверието си рапърът от Кнежа.

Самият той съобщи, че е последовател на благотворителните дела. " Когато имам някакви приходи, когато съм бил по-добре финансово в живота, постоянно съм правил дарения. Наскоро направих една берекет към Исус Христос. Заколихме едно агънце поръсихме го с попа със светена сол и го раздадохме “, споделя той. И добави, че в случай че съдът излезе с решение, че би трябвало да изплати тези 5000 лв. на сина на Емил Димитров, ще стартира да ги събира овреме.

Въпреки че разразилата се стихия след чалга разновидността на " Моя страна “ оказа помощ за рекордния брой гледания на клипа и въобще за разпространение името на артиста, той е безапелационен, че няма да посегне към друго емблематично естрадно или поп парче, даже и да са се договорили с създателите на мелодията и текста. Какви тъкмо са вътрешните му претекстове за това, Фараона избра да премълчи.

Кристофър Галовски обаче припомня, че желаното от наследника на естрадната звезда обезщетение е веднъж и половина по-голямо от поисканата санкция за осъществяването на националния химн в чалга версия.

" За това осъществяване е наложена санкция от 3000 лева, разказано в претекстовете на Върховен касационен съд като пределна сума за такова действие А за ария, която е доста стойностна, не го отхвърлям, само че въпреки всичко не е химн, синът на Емил Димитров ми желае 5000 лв. “, отбелязва рапърът от Кнежа.

Изпълнителят държи да подчертае, че в последна сметка " парите за желае ще бъдат събрани “. " Но държа да бъда осведомен, че ще бъдат дарени, тъй като аз имам дълбоки подозрения, че това няма да се случи “, не крие недоверието си Фараона.

Следващото гледане на делото е несъмнено за 19 март в Плевенския съд.

В медиите синът на поп краля разгласи, че ще подари 5000 лв. обезщетение, в случай че завоюва делото против Галовски, на студенти по авторско право да специализират в " Залцбург ".

" Поддържам и фондация " Емил Димитров “, в която се стремя да цифровизирам неговото творчество и архивите “, добави той.

B желае си до съда в Плевен Димитров-син упорства чалга версията да бъде свалена отвред, с цел да получи отмъщение за нанесените морални вреди, написа " България Днес ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР