Ще решим проблема със старите облекла на пожарникарите до средата

...
Ще решим проблема със старите облекла на пожарникарите до средата
Коментари Харесай

Шефът на пожарникарите обеща нови облекла до средата на 2018-та

Ще решим казуса със старите дрехи на пожарникарите доникъде на идната година. Това сподели основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, в ефира на Нова телевизия на връх професионалния празник на пожарникарите.

В България има 4 117 пожарникари, които имат задачата да гасят пожари в закрити пространства и дружно с техните ръководители, които са към 500, стават общо към 4 600 души, уточни гл. комисар Николов.

„ В момента на употреба в пожарните служби са 3 100 дрехи, т.е. липсват нови 1 500. Вчера подписах първия контракт за доставка на 250 комплекта. Има по-стари дрехи, само че нашите хора никога не са незащитени. Този проблем ще го решим доникъде на идната година. Вчера към Агенцията за публични поръчки подадохме заявление за нови 700 комплекта. И с още една социална поръчка ще решим казуса “, сподели още той.

Николов акцентира, че се усъвършенстват изискванията за работа на българските пожарникари. „ Имаме планувана капиталова стратегия. Стратегически тази и идната година работим по три съществени посоки: повишение на професионалната квалификацията на хората, повишение на битовите условия и обезпечаване на персонални защитни средства. 22 здания на пожарни ще бъдат реновирани главно, обезпечени са над 8 млн. лв.. Отделно на 18 септември ще създадем първа копка на напълно нова пожарна в столичния квартал „ Овча купел “, започваме и нови пожарни в Карнобат и Варна. Направихме нови и в Казанлък и Перник. Така че подобряваме изискванията, а не ги утежняваме, както се твърди. През последните 30-40 години обаче не са вложени съвсем никакви средства и в здания, и в облекла. Изключение вършат единствено тези съвсем 300 млн. лв., които дадоха опция да сменим към 85% от цялата техника “, изясни той.

Гл. комисар Николов посочи, че бюджетът на пожарната е почти 200 млн. лв., от които 185 млн. лв. отиват за заплати, а останалите за финансови разноски и настояща прехрана. „ Допълнително към тези пари през идващите три години ще влагаме 62 млн. лв. “, сподели той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР