Ще разширяваме обхвата на военните учения, за да може в

...
Ще разширяваме обхвата на военните учения, за да може в
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Ще разширяваме обхвата на военните учения в България

Ще разширяваме обсега на военните учения, с цел да може при положение на рецесия да имаме подготвеност за отбрана на суверенитета на България и на всяка страна член на алианса. Това съобщи пред публицисти на военния полигон " Ново село " край Сливен началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който наблюдава демонстрации в границите на учението Strike Back.

Адмирал Ефтимов даде на всички участници в многонационалната бойна група " изцяло заслужена висока оценка ". По думите му би трябвало да бъдат приети напъните на съдружниците към сигурността на югоизточния фланг на НАТО, които са упражнявали и ползвали съюзни тактики и техники. Той добави, че началото е било доста мъчно, преодолени са били редица проблеми. Работи се за разширение на капацитета на бойната група до бригадно равнище.
 Ново село Българска телеграфна агенция

 Ново село Българска телеграфна агенция
Началникът на защитата уточни, че в подтекста на редица модернизационни планове ученията и работата на терен с бойни машини имат огромна практическа стойност за Сухопътните войски. Той добави, че процесът на превъоръжаване и рационализация ще бъде дълъг, изисква хора, техника и оперативни механически съвместимости.

С присъединението към многонационалната бойна група в България Италия е измежду главните народи в НАТО, които вземат участие с личен състав, съоръжение и запаси за поддръжка и подсилване на отбранителния и възпиращ капацитет на източния фланг на алианса, сподели командирът на Съвместното оперативно командване на Италия генерал-лейтенант Франческо Паоло Филиуоло.
 Ново село Българска телеграфна агенция

 Ново село Българска телеграфна агенция
Командирът на многонационалната дивизия „ Югоизточна Европа “ бригаден военачалник Дорин Тома изрази признателност към България и уточни, че италианските им съдружници са съумели за малко време да сглобят тази група.

Италия пое ролята на рамкова страна на многонационалната бойна група от 17 октомври, тази година. В състава ѝ са включени над 900 военнослужещи от италианската бригада " Пенерело ", както и военни формирования от България Съединени американски щати, Албания, Гърция, Северна Македония, Черна гора и Турция.
 Ново село БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР