Ще разпоредя да бъдат обследвани участъци от републиканската пътна мрежа

...
Ще разпоредя да бъдат обследвани участъци от републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

60 млн. лв. са нужни за ремонт на всички мостове по пътищата

Ще разпоредя да бъдат обследвани сектори от републиканската пътна мрежа с въведени ограничавания на скоростта. Скоростта ще бъде изменена, в случай че се открият сектори, за които не е належащо ограничаването. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова за предаването " Офанзива " по Канал 3. По отношение на ремонтите на виадуктите и тунелите тя уточни, че това са постави уреди, които изискват както време, по този начин и средства. Министър Аврамова напомни,че всички са обследвани и имат техническа експертиза.

 Още година ще ремонтират тунела
Още година ще ремонтират тунела " Витиня " към София

Ремонтите на " Хемус " и " Тракия " завършват до зимата

През 2019 година продължава ремонтът на тунел Витиня в тръбата за София. Виадуктът преди тунела е ремонтиран и подготвен, само че придвижването към момента няма да бъде пуснато поради сигурността на пътуващите. Няма да рискуваме да пуснем придвижването там, където техническата експертиза е посочила, че има проблем с структура, акцентира районният министър.

В момента се извършват контракти за поправки на виадукти, мостови уреди и тунели за 143 млн. лева Необходими са и 60 млн. лева за ремонт на всички мостове по републиканската пътна мрежа.

 Тунелите Обновена
Тунелите " Траянови врата " и " Витиня " останаха без осветяване

Шофьорите да се движат с нараснало внимание

Министър Аврамова разяснява и огромните пътни планове в страната. Януари месец е срокът, в който ще се подават предложения за сектора от Мездра до Ботевград. Ако няма обжалване на процедурите, 2019 година може да започва действителното строителство. Аврамова напомни, че отпуснатите от държавното управление 1,350 милиарда лева обезпечават построяването на 134 км от автомагистрала " Хемус " от Боаза до разклона за Велико Търново. В момента се строят секторите от Ябланица до Боаза и от п.в. " Буховци " до п.в. " Белокопитово ", а цялата автомагистрала " Хемус " има построени 170 км.

 11 отчета предизвестяват за проблеми в тунел
11 отчета предизвестяват за проблеми в тунел " Ечемишка "

От 1985 година до случая тунела е мит и боядисван, лампите - привързани с кабел и тел

Няма закани от загуба на средства и опорочаване на плана за Автомагистрала " Струма ". Откритият този месец сектор от автомагистралата от Кресна до Сандански е първият автомагистрален сектор у нас с построена " Интелигентна транспортна система ". Има три пътни възела - при Кресна, Струмяни и Сандански, 25 огромни уреди, площадки за отдих, интелигентни системи за ръководство на трафика, камери за видеонаблюдение, за ръководство на трафика, метеорологична станция, сензори и система за проучване на тежестта на колите, които минават.

По отношение на електронните винетки районният министър подсети, че те ще могат да се купуват и на гише, от " Български пощи ", от бензиностанциите, които са по протежението на цялата републиканска пътна мрежа. Около 100 са инсталираните терминали за самотаксуване, като доникъде на януари ще бъдат сложени 500 в комерсиалните обекти.

 Вече няма изключително рискови тунели у нас, успокоява инж. Ишев
Вече няма изключително рискови тунели у нас, успокоява инж. Ишев

35 са тунелите в България, от които 11 двойни по автомагистралите с дължина към 6 км

Представителите на Националното тол ръководство ще наблюдават за редовността на пътуващите по отношение на заплащането на пътните такси при прекосяване по платената републиканска мрежа, подсети Аврамова . От 16 август колите над 3,5 т. ще заплащат тол такса за изминато разстояние, а до тогова - електронна винетка. Все още няма утвърдена цена за тол таксите, като се чака финален отчет на СБ, с която е подписан контракт за консултантски услуги. Предвиждат се към 1 милиарда лева доходи от смесената система за възнаграждение за прекосяване по платените републикански пътища. Те ще бъдат употребявани за ремонт, рехабилитация на републиканската пътна мрежа и създаване на нови сектори.

По думите на Аврамова на строителния отрасъл се разчита за градежите в България освен в областта на пътната инфраструктура , а също и за ВиК планове и планове като да вземем за пример по ръководената от министерството Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020. Рушенето на престижа на български институции и на българския строителен отрасъл е недопустимо, добави тя. Регионалният министър уточни още, че българските лаборатории са също европейски самостоятелни лаборатории, които имат лицензи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР