Ще разговаряме с турската страна в посока да се уплътни

...
Ще разговаряме с турската страна в посока да се уплътни
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ще разговаряме с турската страна за уплътняване на контрола по границата

Ще беседваме с турската страна в посока да се уплътни контрола, защото там се събират голямо количество мигранти и когато се събират на огромни групи затрудняват работата на нашите гранични служители на реда и силите на Министерство на защитата. Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на ревизия на българо-турската граница, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Вътрешният министър заяви, че се обезпечава спомагателна техника за обезпечаване на сигурността на границата. 

" Работят дружно екипите на военна полиция и военните под координацията на и управлението на " Гранична полиция “. Обсъдихме и предприехме ограничения по коригиране на пътищата в региона, което е доста значимо, като дава подвижност на екипите и опция да работят. Осигурихме в допълнение и ще осигуряваме в допълнение техника, с която да наситим този терен, в това число дронове, в това число безпилотни летателни апарати ", сподели той.

Демерджиев уточни, че през днешния ден ще бъде извършена среща с турската страна за усилване на контрола по границата. 

" Засилихме контакта с турската страна и през днешния ден в 14:00 часа следва среща сред зам.-министъра на вътрешните работи на България и Турция с шефове на дирекции, тъй че извънредно доста разчитаме на помощта от турска страна да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по съществено от турска страна ".

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР