Ще раздаваме храната днес със скулптора Цвятко Сиромашки, автор на

...
Ще раздаваме храната днес със скулптора Цвятко Сиромашки, автор на
Коментари Харесай

Цвятко Сиромашки влезе в кампания „Топъл обяд

Ще раздаваме храната през днешния ден със скулптора Цвятко Сиромашки, създател на трансформиралите се в емблема на Пловдив монументи на бележити персони, измежду които са „ министърът на цветята “ – швейцарецът Люсиен Шевалас, на арх. Йосиф Шнитер, на великия бас Борис Христов и още доста други произведения. Така президентът на Ортодоксалния Орден на Хоспиталиерите доктор Невен Енчев показа госта в акция „ Топъл обяд “.

Тя продължава към този момент 4 години и се провежда по самодейност на пловдивския бизнесмен всеки петък пред болница „ Медлайн “ в помощ на хората в потребност.

Домакинът акцентира, че Цвятко Сиромашки е освен извънредно надарен, само че и човек, който не стопира да работи, даже и да не е в чудесно здраве.

Художникът добави, че одеве е завършил последната си творба. Той разкри, че най-новото му произведение е обвързвано с медицината.

„ Да е жив и здрав доктор Енчев, който всеки петък ни обезпечава топла храна. Без него сме изгубени и най-лошото - забравени “, благодари белокоса пловдивчанка с кафява кърпа.

„ Кампания „ Топъл обяд “ носи топли усеща, които сгряват душите на тези отрудени и измъчени хора. Тя демонстрира, че нуждаещите се от тази поддръжка по никакъв начин не са малко. И в случай че други бизнесмени у нас вземат образец и единствено по един ден обезпечават храна на бедните, няма да има нито един гладен “, съобщи с болежка създателят. /Марица.бг

тагове цвятко бедняшки енчев топъл обяд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР